Aeroportul Otopeni are şase porţi biometrice. Cum funcţionează scannerele automate

Şase porţi biometrice au fost inaugurate la aeroportul Otopeni joi, 4 martie. Inaugurarea a fost făcută în prezenţa ministrului Transporturilor şi al celui de la Interne.

04 mart. 2021, 15:41
Aeroportul Otopeni are şase porţi biometrice. Cum funcţionează scannerele automate
Aeroportul Otopeni are şase porţi biometrice. Cum funcţionează scannerele automate

Aeroportul Otopeni are şase porţi biometrice. Joi, patru martie, au fost inaugurate şase scannere automate la Aeroportul Otopeni. La eveniment au participat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, şi ministrul de Interne, Lucian Bode.

Aeroportul Otopeni are şase porţi biometrice

Citeşte şi Bilet Gara de Nord- Aeroportul Otopeni. Anunţul făcut de Valentin Iordache

Potrivit ministrului Cătălin Drulă, cele şase scannere automate sunt destinate recunoaşterii automate a trăsăturilor faciale ale pasagerilor care deţin deja paşapoarte biometrice, sistemul urmând să recunoască automat călătorii pentru a le permite accesul în aeroport.

Potrivit acestuia, a fost deja semnat un memorandum cu Banca Mondială pentru realizarea unui nou terminal pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, relatează Adevărul. 

Reamintim că în luna iulie 2019, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţa că va instala şase porţi de control automat al paşapoartelor – Automatic Border Control (ABC) – care permit pasagerilor cu paşapoarte biometrice să treacă fără să mai stea faţă în faţă cu un poliţist de frontieră, iar până la jumătatea lunii iulie cele două zone de control de frontieră vor fi comasate.

„Impreuna cu colegii de la Politia de Frontiera, vom instala o baterie de sase porti de control automat al pasapoartelor, acele Automatic Border Control (ABC), care permit celor care au pasaport biometric sa treaca fara sa mai stea fata in fata cu un politist de frontiera. Este o facilitate pe care eu o caut de cate ori merg pe un aeroport din strainatate, pentru ca, de regula, acolo nu se mai sta la coada”, declara în 2019 purtatorul de cuvant al CNAB, Valentin Iordache.

Citeşte şi Economica.net: Metroul Otopeni. Guvernul pune cruce secțiunii de la Băneasa până la aeroport