Aeroporturile din Europa cer ridicarea restricţiilor de zbor până la finalul lunii iunie 2020

Reprezentanţii aeroporturilor din Europa au trimis solicitări Guvernelor pentru ridicarea restricţiilor de zbor atât în interiorul UE cât şi în celelalte ţări până la sfârşitul lunii iunie 2020, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 14:30
Aeroporturile din Europa cer ridicarea restricţiilor de zbor până la finalul lunii iunie 2020

Această solicitare adresată Executivelor europene vine în contextul în care acestea sunt grav afectate din punct de vedere financiar, în urma epidemiei de coronavirus. Consiliul Internaţional al Aeroporturilor europene (ACI Europe) a readus în discuţie importanța majoră pe care aeroporturile o au în dezvoltarea economică a statelor. 

Citeşte şi Monica Tatoiu, oprită de autorităţi pe aeroport. Afacerista nu se poate întoarce în România

Drept urmare, reprezentanţii aeroporturilor cer autorităţilor europene să pună la punct un plan clar pentru reconstruirea conectivității aeriene și revigorarea turismului. Solicitarea acestora a fost susținută și de Asociația Aeroporturilor din România, membră ACI Europe, și care a făcut parte din grupul de lucru care a elaborat cele două documente de referință publicate odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie intra-UE.

Potrivit unui comunicat al Asociației Aeroporturilor din România, documentele au fost publicate în colaborare cu asociațiile aeroporturilor din Franța (UAF&FA), Germania (ADV), Italia (Assaeroporti) și Marea Britanie (AOA), anunţă Mediafax.