Afacerea cu pufuleți Gusto, afectată de criză. Directorul firmei: ”2022 a fost un an al extremelor. Totul a fost ca un mers pe sârmă deasupra unei prăpastii”

Multe din afacerile românești au avut de suferit după criza facturilor din 2022. Iar scăderea puterii de cumpărare de cumpărare a românilor a afectat și vânzările de pufuleți.

27 mart. 2023, 13:05
Afacerea cu pufuleți Gusto, afectată de criză. Directorul firmei: ”2022 a fost un an al extremelor. Totul a fost ca un mers pe sârmă deasupra unei prăpastii”

Compania Phoenixy, producătorul pufulețiilor Gusto, a avut anul trecut o creștere a vânzărilor de 20% și a făcut investiții de 10 milioane de euro. Pentru 2023, producătorul pufuleților Gusto speră la stabilizarea profitului, grav afectat de criza globală, și creșterea organică a companiei.

“2022 a fost un an al extremelor, cu vânzări în creștere, oportunități de extindere așa cum nu am mai întâlnit până acum, dar în același timp cu explozia tuturor costurilor. Totul a fost ca un mers pe sârmă deasupra unei prăpastii. Vânzările au crescut cu 20% , am investit 10 milioane de euro, iar profitul a fost extrem de mic, dar a existat”, spune Eliodor Apostolescu, director general și acționar Phoenixy, pentru profit.ro.

Citește și: Paşte 2023. Cât costă carnea de miel în 2023? Preţurile de la fermieri vs Lidl, Kaufland, Carrefour, Profi, Cora

Peste jumătate din producția producția fabricii de la Băicoi, Prahova, este livrată pe piețe externe, în peste 35 de țări de pe 4 continente, în Europa, SUA, Japonia, Australia, Noua Zeelandă sau Orientul Mijlociu.

Producătorul pufuleților Gusto nu poate decât să spere că anul acesta va fi mai bun.

Citește și: Românii nu mai fac față sărăciei: câți își cheltuiesc toți banii înainte de următorul salariu

“În urma crizelor generate de pandemie și apoi de război, companiile și-au consumat resursele, profitul a ajuns la limita minimă sub care acestea nu mai pot supraviețui (cred că vom asista la un lanț de insolvențe în prima jumătate a anului), deci nu mai există loc de scădere. Acum orice scădere va însemna falimentul companiilor și toți sunt constienți de acest lucru . Observ, cum nu am mai văzut niciodată, o voință de a găsi solutii benefice de colaborare între companiile de pretutindeni, toți doresc să-și înțeleagă partenerii de afaceri și să se susțină reciproc. Această abordare cred că va relansa economia până la finalul anului”, a mai spus Apostolescu.