Afacerea surprinzătoare cu care un român întors din Italia a dat marea lovitură! ”E povestea tuturor românilor, nu e doar povestea mea”

Un român s-a întors din Italia după mulți ani de muncă grea și a dat lovitura chiar în România! Bărbatul și-a creat o afacere și a reușit să facă un profit considerabil, într-un timp scurt. Află mai jos toate detaliile.

31 ian. 2024, 17:10
Afacerea surprinzătoare cu care un român întors din Italia a dat marea lovitură! ”E povestea tuturor românilor, nu e doar povestea mea”

Românul întors de la muncă din Italia este din orașul Iași, iar de meserie este inginer electrician. Îl cheamă Eusebiu Ghilan și a plecat acum 20 de ani în Italia, Germania sau Austria, unde a încercat diverse joburi.

Citește și Anunț important pentru românii care lucrează în Italia. Cât ar trebui să lucreze pentru a primi pensie

Bărbatul a renunțat la inginerie tocmai pentru că nu se plătea bine în România, însă acum s-a întors și s-a gândit cum să își pună ideea de  afacere n aplicare.

Nu ar fi avut un trai greu în străinătate, însă dorul de casă nu i-a dat niciodată pace, după spusele lui.

S-a hotărât să lase Europa și să se întoarcă în țară. Și-a lăsat soția și fiul în Austria, fiind nesigur că va avea succes la reîntoarcerea în țară.

„Greu cu munca în Italia. DJ de radio am fost, la Asociaţia Română Flacăra din Torino am fost director de comunicare, am fost de toate, doar ca electrician nu am găsit de lucru. În 2006, mi-am luat o maşină din Germania şi aşa am cunoscut un tip care avea firmă de instalaţii electrice, dar n-avea decât doi angajaţi pe atunci.

Nu-i rău de trăit, nu-i rău, dar tu, venind din afară, ca străin, oricum eşti privit de sus. Asta-i povestea tuturor românilor, nu-i numai povestea mea. Bine, eu am fost, să zicem, un caz fericit, că am făcut doar electricitate şi acolo, în şantierele din Germania, nu a fost cazul să fiu umilit sau să lucrez din greu.

Aveam program fix, salariul – salariu, totul ca la carte. Asigurări, carduri, totul tot, cum fac nemţii. Pot spune că am fost băiat norocos la faza asta. Am pornit-o aşa, întâi prin mijlocul Germaniei, am ajuns prin la Karlsruhe şi tot aşa, până la Munich, apoi m-am dus în Austria. Am stat doi ani şi acolo, mi-am cumpărat o casă”, își începe povestea bărbatul.

Printre altele, acesta a povestit că cel mai greu este să fie departe de casă, departe de oamenii dragi.

„Dorul de casă te omoară. Dorul de mâncarea de acasă, dorul de familie, de prieteni. Stai cât stai acolo, dar te duci cu capul, devii ca ei. Ei sunt ca roboţii şi am devenit şi noi roboţi pe lângă ei. Casă – serviciu, casă – serviciu, serviciu-casă. Duminica mă mai salvam, pe la biserică, mă mai duceam să mă mai întâlnesc cu români. Şi asta-ţi e viaţa în străinătate”, povestește românul conform Ziarul de Iași.

”Am constatat că nu se lucrează”

Revenit în țară, ieșeanul și-a găsit mai mulți oameni pe care i-a pus să se ocupe de instalațiile electrice, însă a fost dezamăgit crunt.

„Mi-am imaginat că o să vin în România şi o să fac o echipă aşa de, vreo zece oameni, cinci şi încă cinci, că o să am două echipe pentru lucrări pe instalaţii electrice. Eventual şi pe fotovoltaice.

Însă, am constatat că nu se lucrează. Stai tot timpul cu gura pe ei, dar când nu eşti acolo, fac ce vor: A plecat fraierul? Bun, hai să ne vedem de TikTok, de ţigări, de toate astea”, povestește bărbatul, vizibil deranjat de modul în care unii români văd munca.

Eusebiu Ghilan s-a reorientat instant spre instalarea de panouri fotovoltaice și a dat lovitura!

Programul Casa Verde a fost pentru el o oportunitate excelentă de a-și dezvolta afacerea și de a promova energia verde în țara noastră.

„Eu mi-am achiziţionat o bucată de teren de 2000 de metri la Hlincea şi vreau să-mi pun panouri, sa fiu independent energetic. Şi am văzut că tot mai mulţi ieşeni încep să conştientizeze că e bine să-şi obţină independenţa asta energetică.

Citește și Meseria plătită cu 2.000 de euro pe care tinerii români o ignoră: „A fost angajat și apoi a plecat în Italia”

Am montat şi la Antibiotice aici, în Iaşi, pe halele de acolo. În două luni am pus panouri, cât n-am pus tot anul. În afară de lucrarea de la Antibiotice am mai avut firme private dar şi clienţi persoane fizice care ne-au contactat”, a concluzionat, fericit, bărbatul, potrivit Ziaruldeiași.ro.