„Afaceri” în vreme de pandemie. Cum sunt fentate autorităţile elene de turiştii care nu vor să facă testul de coronavirus la frontieră

Întrucât autorităţile elene au introdus măsura prezentării la graniţă de către turişti a unor certificate care atestă faptul că aceştia au fost testaţi negativ de coronavirus, unii s-au gândit să scoată profit din această situaţie, fabricând certificate false, pe care le comercializau cu 30-40 de euro, transmite postul de televiziune elen Mega TV.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 13:24
„Afaceri” în vreme de pandemie. Cum sunt fentate autorităţile elene de turiştii care nu vor să facă testul de coronavirus la frontieră

Jurnaliştii dezvăluie faptul că astfel de afaceri încep să prospere în zona de frontieră. Potrivit postului tv, există mai mulţi turişti care ar fi cumpărat certificate false şi le-ar fi prezentat autorităţilor elene, pentru a nu mai fi testaţi la graniţa Kulata-Promachonas. În cazul în care testul efectuat la intrarea în Grecia ar fi fost pozitiv, turiştii ar fi trebuit să stea în izolare 24-36 de ore sau 14 zile în carantină, într-un hotel special.

Citeşte şi Zeci de persoane contaminate cu noul coronavirus după ce au mers cu liftul

Certificatele false pe care le pot achiziţiona contra sumei de 30-40 de euro le-ar da posibilitatea să nu mai fie testaţi la graniţă şi, astfel, să-şi vadă liniştiţi de concediu, chiar dacă, în acest timp, ar putea răspândi coronavirusul. Potrivit televiziunii Mega TV, modul în care „afaceriştii” falsifică certificatele constă în schimbarea numelui şi a altor date esenţiale de pe acestea.

Autorităţile elene sunt la curent cu această tactică, motiv pentru care le vor efectua teste aleatorii turiştilor la intrarea în ţară.