Afacerile și averea impresionantă a lui Emil Savin, zis Farmazon, denunțătorul lui Dumitru Buzatu. Regele asfaltului deține un palat de peste 1.500 de metri pătrați

Emil Savin zis „Farmazon” afaceristul vasluian este omul de afaceri care l-a denunțat pe baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, potrivit referatului cu propunerea de arestare preventivă. Emil Savin a primit calitatea de colaborator cu identitate reală și el a și fost de acord să poarte tehnică de înregistrare audio-video la întâlnirile cu șeful CJ Vaslui.

26 sept. 2023, 11:17
Afacerile și averea impresionantă a lui Emil Savin, zis Farmazon, denunțătorul lui Dumitru Buzatu. Regele asfaltului deține un palat de peste 1.500 de metri pătrați

Zis Farmazon, Savin este un rege local al asfaltului. Controlează firmele Transmir și Soragmin care derulează zeci de contracte din bani publici în județul Vaslui, inclusiv cu CJ Vaslui, instituția condusă de Dumitru Buzatu.

Potrivit Libertatea, Savin era omul de casă al șefului CJ Vaslui. Pe vremea lui Ceaușescu, Farmazon ar fi fost șoferul unui președinte de CAP.

De altfel, una dintre firmele controlate de Savin, Soragmin, este cea care a asfaltat două loturi ale drumului Bârlad-Codăiești, pentru care Buzatu a cerut șpagă. Contractul dintre firma Soragmin și CJ Vaslui a fost semnat în 2019 și e în valoare de peste 80 de milioane de lei, adică peste 16 milioane de euro din fonduri comunitare.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Soragmin este deținută de o altă firmă, Salcia SRL. La rândul ei, firma Salcia este deținută de surorile Cristina Mădălina Șelaru (fostă Savin) și Stela Mirabela Popică (fostă Savin). Cele două asociate sunt fiicele lui Emil Savin zis Farmazon. Potrivit referatului DNA, Savin este director administrativ la firma controlată prin fetele sale.

Citește și: Adrian Porumboiu explică de la ce vine porecla „Farmazon” a denunţătorului lui Buzatu şi îl face praf pe fostul preşedinte al CJ Vaslui: „A dat dovadă de o prostie imensă”

Cristina Mădălina Șelaru (fostă Savin) este căsătorită cu Cornel Șelaru, condamnat definitiv în iunie 2018 la 16 ani de închisoare pentru omor. În 2014, bărbatul a trecut cu maşina peste un cioban, pe care l-a urmărit prin lanul de porumb, omorându-l cu sânge rece pentru că păştea oile pe pământul său.

Cealaltă asociată și fiică a lui Farmazon, Stela Mirabela Popică (fostă Savin), este căsătorită cu Eduard Popică, fost prefect și consilier județean, actual deputat PSD. Cei doi au fost cununați de către deputatul PSD Adrian Solomon.

Averea lui Farmazon este una impresionantă, moșia familiei fiind formată dintr-o casă care măsoară 1.562 mp, cu un teren aferent de 12.000 mp, aflată la la 15 km de Bârlad, în județul Vaslui.

Impresionanta vilă este deținută de ginerele lui Farmazon, denunțătorul din această șpagă, care este și deputat PSD.

Reşedinţa are și portar la poartă, bariere, intrare în spate și lângă se află pensiunea Mira, pe care o deține tot familia lui Farmazon.

Citește și: VIDEO Amanta lui Dumitru Buzatu, leșin în timpul flagrantului. Ce implicare a avut „diva județului” în mita primită de baronul de Vaslui