Afacerist condamnat la închisoare, după ce a plătit un fost puşcăriaş să-i asasineze un rival

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe inculpatul Iosep-Constantin Axentioi (52 de ani), din comuna Vama, la o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare pentru încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni. Magistraţii suceveni l-au obligat pe Axentioi la plata către stat a sumei de 4.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia Judecătoriei Suceava nu este definitivă.

15 nov. 2016, 06:18
Afacerist condamnat la închisoare, după ce a plătit un fost puşcăriaş să-i asasineze un rival

La sfârşitul lunii septembrie 2015, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc l-au trimis în judecată pe omul de afaceri Iosep-Constantin Axentioi, pentru „încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni”, potrivit adevarul.ro.

Axentioi este proprietar al unui gater şi al unei firme de transport. Pe data de 13 august 2015, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava au fost anunţaţi de Ciprian-Andrei Ţăranu, din comuna Vama, despre faptul că Iosep Constantin-Axentioi a oferit unei persoane suma de 30.000 de lei şi 10.000 de euro pentru a-l omorî. Imediat, oamenii legii au declanşat o investigaţie complexă, reuşind să descopere faptul că, la începutul lunii august 2015, Iosep-Constantin Axentioi l-a contactat de mai multe ori pe Ilie-Adrian Popescu (27 de ani), din comuna Vama, căruia i-a promis suma de 30.000 de lei, pentru a-l asasina pe Ciprian-Andrei Ţăranu, între cei doi existând un conflict pornit din cauza unor tăieri de arbori dintr-o pădure ce îi aparţine lui Axentioi. Adrian Popescu, fost puşcăriaş condamnat pentru trafic de droguri, a primit pe 12 august 2015 suma de 1.000 de lei, însă nu şi-a dus misiunea la capăt şi chiar a anunţat şi el Poliţia despre intenţiile afaceristului Iosep Axentioi. Tot el l-a anunţat şi pe Ciprian-Andrei Ţăranu, viitoarea victimă. Astfel, în data de 27 august 2015, poliţiştii au organizat un flagrant, în care Axentioi îi dădea „criminalului plătit” suma de 1.000 de euro pentru a-l omorî pe Ţăranu, explicându-i că asasinatul trebuie să semene cu un accident petrecut în pădure.

Astfel, în data de 27 august 2015, poliţiştii au organizat un flagrant, în care Axentioi îi dădea „criminalului plătit“ suma de 1.000 de euro pentru a-l omorî pe Ţăranu, explicându-i că asasinatul trebuie să semene cu un accident petrecut în pădure. „Mi-a zis să merg în pădure cu el şi, în timp ce taie copacul, să-i dau în cap. A specificat să-i dau cu un lemn, pentru ca, atunci când se va face expertiză, să se vadă nu i-am dat cu alt corp contondent şi, după ce i-am dat în cap, să-l pun lângă copac, unde cade copacul, şi să-l tai cu totul, să-l dau pe el, să pară accident. Mi-a zis că la el în pădure s-au mai întâmplat trei cazuri, dar că nu s-a anchetat, nu a fost zarvă mare pe tema asta. După ce făceam toate astea, trebuia să sun la 112 şi să pară ca şi cum ar fi fost un accident“, a declarat la acea vreme Ilie Adrian Popescu.

Ciprian Andrei Ţăranu, ţinta asasinatului la comandă, a ajuns după gratii în urmă cu câţiva ani pentru că a comis o serie de infracţiuni la regimul rutier. Acesta este descris de localnici ca fiind un afacerist pasionat de off – road. Pasiunea lui pentru maşini de teren a contribuit şi ea la toată această poveste.

CITEŞTE ŞI: Sentinţă rară în România. Un criminal a fost condamnat de două ori la închisoare pe viaţă