Afaceriștii români se ridică: el este băcăuanul care dă lovitura în imobiliare, pe model american

Afaceriștii români încep să se ridice puternic. După Frații Dedeman, Dorinel Umbrărescu, Ștefan Mandachi, Ștefan Vuza (Chimcomplex) și Ioan Teslaru, încă un afacerist din zona Moldovei se remarcă prin investiții masive și curajoase. 

05 apr. 2023, 09:07
Afaceriștii români se ridică: el este băcăuanul care dă lovitura în imobiliare, pe model american

Ovidiu Budeanu este considerat un adevărat „vătaf” în zona imobiliarelor. Afaceristul își desfășoară activitatea în Bacău, precum Frații Pavăl, Dorinel Umbrărescu, Ștefan Vuza și Ioan Teslaru. Județul din regiunea Moldovei este reprezentat excelent în zona antreprenorială.

În vârstă de 62 de ani, Ovidiu Budeanu a construit primul mall din județul Bacău și unul dintre primele din regiunea Moldovei-Bucovina, după anii ‘2000, un centru comercial la standarde moderne.

 

Bacăul se dezvoltă puternic, prin intermediul afaceriștilor români

 

Arena Mall, localizat în oraș, în zona de nord, la câteva minute de centru, cu mașina, are acum o suprafață de 42.000 de metri pătrați, iar Budeanu își dorește să-l extindă. Se vor adăuga 38.000 de metri pătrați, plus încă 5.000 de metri pătrați ai Hotelului Mercure. Mai mult, în zonă va fi ridicat și un cartier rezidențial, cu o suprafață de 32.000 de metri pătrați.

Ovidiu Budeanu își propune un nou concept pentru Arena Mall, potrivit presei din Bacău.

„Noi nu avem supermarket în interior, cum au alte centre comerciale. Tendința este de scoatere din mall-uri a supermarketurilor, care au alt gen de public.

Modelul Arena Mall este fix cel din Statele Unite ale Americii, pentru că nu mergi la mall ca să cumperi lapte! Vom vinde o stare de spirit, nu neapărat o suprafață comercială mai mare”, a declarat Budeanu, pentru Ziarul de Bacău.

Managementul Arena Mall studiază atent solicitările pe care le primește din partea companiilor ce-și doresc spații în centrul comercial. În cazul unor decizii pripite din partea angajaților lui Ovidiu Budeanu, brandurile s-ar putea „canibaliza”.

 

Ovidiu Budeanu, asaltat de oferte / Investiții inovatoare, „prietenoase cu mediul”, în Bacău

 

Proiectul de 35 de milioane de euro, de extindere a Arena Mall Bacău, este în faza avizelor, urmând ca în această vară să se obțină autorizația de construire. Lucrările ar urma să înceapă în septembrie, iar primul obiectiv care va intra în execuție va fi parcarea de 700 de locuri, cu ieșirea în strada Ștefan cel Mare, precizează sursa citată.

Extinderea va fi dată în funcțiune în primul trimestru din 2025, potrivit planurilor. Atât extinderea Arena Mall, cât și hotelul și zona rezidențială vor fi „clădiri verzi”, la standardul EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies – Excelenţa în Proiectare pentru Îmbunătăţirea Eficienţei).

Extinderea Arena Mall Bacău a stârnit interesul brandurilor internaționale. Managementul mallului anunță că a închiriat deja 50% din suprafața ce urmează să se construiască din toamnă, iar „ancora” va fi magazinul pe care îl va deschide retailerul german de fashion Peek & Cloppenburg, ce are în portofoliu branduri precum: Tommy Hilfiger, Joop!, Polo Ralph Lauren, Boss Black, HUGO, Wellensteyn, Armani Exchange, Karl Lagerfeld, Calvin Klein, CK Jeans, Hugo, Versace, Marc Cain, Max Mara, Sportalm, Marc O’Polo, P&C, Christian Berg, Review, Montego, Jake*s Casual.

De-a lungul timpului, Ovidiu Budeanu a avut o fabrică de încălțăminte și a fost membru de vârf al PNL Bacău. În anii ‘2000 a candidat chiar la Primărie și a ieșit pe locul al treilea.