Unul dintre cele mai spectaculoase mall-uri din România va fi construit de Frații Dedeman. Unde va fi ridicat mastodontul

Frații Dedeman continuă să-și dezvolte afacerile. Adrian și Dragoș Pavăl au demarat procedurile pentru vânzarea unui teren uriaș, pe care funcționează în prezent un târg auto. 

23 mart. 2023, 10:55
Unul dintre cele mai spectaculoase mall-uri din România va fi construit de Frații Dedeman. Unde va fi ridicat mastodontul

Primăria din Bacău a demarat procedurile pentru vânzarea terenului din comuna Șerbănești, unde în prezent funcționează târgul de mașini. Primarul USR Lucian Viziteu va propune în următoarea ședință de Consiliu Local trecerea terenului din domeniul public în cel privat al municipiului, pentru a putea fi vândut la licitație, scrie Ziarul de Bacău.

 

Frații Dedeman vor să facă afaceri transparente

 

În spațiul în care funcționează târgul, Adrian și Dragoș Pavăl vor să construiască un ansamlu de locuințe, un hotel și un centru comercial, pe modelul Palas, de la Iași. În cadrul proiectului este deja atașată solicitarea companeii băcăuane, care a menționat că-și dorește să facă tranzacția printr-o procedură cât se poate de transparentă, informează presa locală.

În plus, sunt aduse și argumente legalte de problemele de infrastructură ale oborului din Șerbănești. Astfel, se impune mutarea târgului într-o altă locație, amenajată corespunzător.

„Dacã problema spatiilor destinate expunerii spre vânzare a autovehiculelor rămase la stadiu de balastare se poate rezolva prin astfaltarea acestora, realizarea unui racord la reteaua de canalizare presupune parcurgerea unor etape bine stabilite, procedura de avizare find una anevoioasã dar si costisitoare.

Calea de acces existentã, find îngustã, duce in permanenta la blocarea traficului si accesului autovehiculelor in incinta târgului, multe masini find parcate pe strazile sau terenurile adiacente.

Pornind de la aceste constatàri, s-a concluzionat cã este imperios necesarã realizarea unui nou târg auto, pentru comercializare masini noi si second hand, dar si piese auto sau unitâti de alimentatie publicà tip fast food sau grătar”, se arată în referatul Primăriei.

Primarul USR își dorește să relocheze târgul auto pe un teren situat în extravilanul Municipiului Bacău, pe DN 11 Bacău – Onești, care are o suprafață de aproximativ 67.000 mp. Acolo ar urma să fie amplasate inclusiv copertine, spații de birouri și de alimentație publică.