Afaceristul Ioan Niculae şi-a scos hotelul din Venus la vânzare. Care este preţul de pornire pentru unitatea de cazare

Ioan Niculae a făcut marele anunţ. Patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu scoate hotelul de cinci stele, din stațiunea Venus, la licitaţie publică, informează portalul Replica.

15 sept. 2021, 19:47
Afaceristul Ioan Niculae şi-a scos hotelul din Venus la vânzare. Care este preţul de pornire pentru unitatea de cazare
Sursa: Replica

Afaceristul Ioan Niculae şi-a scos hotelul din Venus la vânzare.  Licitația va avea loc pe 22 septembrie, la București, iar preţul de pornire este de 8.047.238 euro, fără TVA, spune sursa citată.

Afaceristul Ioan Niculae şi-a scos hotelul din Venus la vânzare. Care este preţul de pornire pentru unitatea de cazare

În 2020, societatea InterAgro a avut datorii de 1.329.484.125 lei, echivalentul a 200 de milioane de euro. Lichidatorul vinde hotelul Inter, din Venus, de cinci etaje, împreună cu terenul în suprafață de 4.583 mp şi bunurile mobile aferente. În caz de neadjudecare, se va mai organiza o licitaţie pe 29 septembrie, în aceleaşi condiţii. În iulie, omul de afaceri Ioan Niculae,, 67 de ani, a aflat că rămâne în spatele gratiilor, după ce Tribunalul Constanţa a admis contestația DNA la decizia Judecătoriei Mangalia și a respins definitiv cererea privind eliberarea condiţionată.

Citeşte şi: Hotelul lui Ştefan Mandachi din Suceava, deschis doar pentru salariaţi din cauza pandemiei COVID-19. „A ajuns o cameră 157 de lei. Nu sunt preţuri cu care să supravieţuim”
Niculae, care execută la Penitenciarul Poarta Albă o condamnare de cinci ani primită în dosarul Interagro, poate face o nouă cerere de eliberare la sfârşitul lunii octombrie. Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

De asemenea, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae, preşedinte Interagro la data faptelor) a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

Citeşte şi: Mizerie inimaginabilă şi condiţii de nedescris într-un hotel din Eforie Nord: „Camerele sunt infecte. Nu a fost zugrăvit de peste 30 de ani. Am păzit toată noapte copilul, ca să nu-l muşte ceva”