Afaceristul Remus Rădoi, zis „Codiţă”, a fost arestat. Este martor în dosarul Caracal

Cunoscut afacerist Remus Rădoi, zis Codiţă, a fost arestat. Acesta şi partenerul său sunt bănuiţi că ar fi cauzat statului un prejudiciu în valoare totală de 1.509.712 lei.

18 mai 2022, 23:10
Afaceristul Remus Rădoi, zis „Codiţă”, a fost arestat. Este martor în dosarul Caracal
Remus Rădoi a fost arestat

Afaceristul Remus Rădoi, zis „Codiţă”, a fost arestat. Acesta a fost martorul-cheie în dosarul privind dispariţia fetelor de la Caracal. El a făcut dezvăluiri despre modul în care au făcut polițiștii căutările mașinii lui Dincă, precum și despre rețelele de trafic ce persoane existente în oraș.

Remus Rădoi a fost arestat. A cauzat statului un prejudiciu de 1.509.712 lei

Rădoi a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul de Investigare. Alături de Codiţă a mai fost arestat și partenerul său de afaceri, un bărbat în vârstă de 36 de ani.

Citeşte şi Elena Udrea, primele declaraţii după decizia instanţei din Bulgaria: „Să se aplice legea şi în cazul meu!”

„În fapt, cei doi bărbați, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale, sunt bănuiți că ar fi indus în eroare mai multe autorități locale din județele Olt, Argeș, Ilfov și Hunedoara, cu privire la deţinerea unor utilaje și forță de muncă necesare pentru executarea unor lucrări de modernizare drumuri și extindere sisteme de alimentare cu apă şi canalizare menajeră, existând suspiciunea că, la încheierea contractelor de achiziție publică, ar fi prezentat documente false, încheiate pe numele unor persoane decedate sau care nu aveau calificarea profesională necesară executării lucrărilor”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj.

Cei doi sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 1.509.712 lei. Banii reprezintă sume încasate necuvenit pentru lucrări neconforme cu realitatea, consum supraevaluat la utilaje, transport și manoperă. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor celor doi bărbați. Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, potrivit evz. 

Citeşte şi Sorin Oprescu, în fața procurorilor din Atena. S-a decis, fostul edil rămâne în arest


loading...
Partenerii noștri