Afaceristul turc care a accidentat mortal un poliţist în Capitală rămâne în arest

Abdullah Atas, omul de afaceri turc care l-a accidentat pe polițistul Gheorghe Ionescu, decedat ulterior din cauza rănilor, rămâne în arest preventiv, după ce Tribunalul București i-a prelungit miercuri mandatul cu încă 30 de zile.

26 aug. 2015, 09:55
Afaceristul turc care a accidentat mortal un poliţist în Capitală rămâne în arest

Instanța a admis propunerea procurorilor de prelungire a arestului preventiv. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată, însă este executorie.

Citeşte şi: Reacţie NEAŞTEPTATĂ a milionarului turc care a ucis un poliţist. Ce a declarat în faţa judecătorilor

Abdullah Atas este cercetat pentru omor calificat, după ce polițistul de la Rutieră Gheorghe Ionescu pe care l-a lovit cu mașina la începutul lunii august a decedat săptămâna trecută în urma rănilor grave, scrie Agerpres.

El a fost adus luni la Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru a i se aduce la cunoștință noile acuzații, el fiind cercetat inițial pentru tentativă de omor.

La începutul lunii august, omul de afaceri turc nu a respectat semnalele regulamentare de oprire făcute de polițistul Gheorghe Ionescu și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă.

Gheorghe Ionescu, înmormântat duminica trecută, a fost înaintat în gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism și sacrificarea vieții în misiune.

CITEŞTE ŞI: Rudele şi prietenii, ŞOCAŢI după moartea poliţistului accidentat. „Să se dea lege: MOARTE pentru moarte”

Polițistul avea 44 ani, era căsătorit și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.