Afirmaţiile antisemite ale unui deputat pro-Kremlin provoacă scandal în Rusia

Un deputat pro-Kremlin a provocat un adevărat scandal în Rusia prin afirmaţiile antisemite pe care le-a făcut, după ce i-a acuzat în mod public pe colegii săi din opoziţie că sunt "spioni străini" care au "distrus (fosta) Uniune Sovietică".

RomaniaTV.net
14 feb. 2014, 07:39
Afirmaţiile antisemite ale unui deputat pro-Kremlin provoacă scandal în Rusia

Oleg Bolîceov, în vârstă de 51 de ani, deputat al partidului de la putere Rusia Unită, a declarat joi, în cadrul unei şedinţe parlamentare, că aceşti colegi sunt nişte „evrei care se ascund în opoziţie„.

„La începutul anilor 1990, spioni străini care au dus la destrămarea statului nostru au intrat în componenţa Guvernului”, a afirmat deputatul, scrie Mediafax.

Voi aţi distrus ţara noastră în 1917 şi tot voi aţi dus la destrămarea statului nostru în 1991„, a declarat Bolitcev, referindu-se la Revoluţia din Octombrie şi la prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice.

Congresul evreiesc din Rusia (REK) s-a declarat „indignat de aceste afirmaţii”, îndemnând puterea să reacţioneze, potrivit unui comunicat.

Un alt deputat al partidului de la putere, Aleksandr Hinştin, a declarat pentru AFP că a cerut deja exluderea din partid a acestui deputat „extremist”.

„Este incredibil faptul că o persoană publică îşi permite să facă declaraţii extremiste. Am cerut deja excluderea sa” din partidul Rusia Unită, a afirmat el.

Contactat de AFP, Bolîceov a apreciat că aceste acuzaţii de extremism sunt „un delir şi o provocare”