Afiş amuzant pe uşa unei case de amanet din Gorj. Vezi ce păţesc cei care vor să dea ţeapă VIDEO

Chelul şi tichia de mărgăritar sunt prieteni buni în România, unde oamenii au ajuns să-şi ducă maşinile la amanet pentru a avea bani pentru Sărbătorile de iarnă.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 10:33
Afiş amuzant pe uşa unei case de amanet din Gorj. Vezi ce păţesc cei care vor să dea ţeapă VIDEO

Are, n-are bani, tot românul are maşină. Se vede asta cu ochiul liber pe arterele supra-aglomerate. Unele maşini dispar însă din trafic odată cu apropierea Sărbătorilor. Motivul? Proprietarii le duc la amanet, pentru a face rost de bani pentru Crăciun şi Revelion.

În judeţul Gorj, spre exemplu, patronii caselor de amanet au primit în ultima vreme zeci de maşini în schimbul unor sume de bani. Chiar dacă afacerea nu este deloc convenabilă, mulţi nu au de ales şi apelează la casele de amanet, cu toate că nu primesc nici măcar jumătate din valoarea de piaţă a autoturismelor cu care girează.

Patronii caselor de amanet nu primesc maşini lovite sau foarte vechi. După o evaluare, proprietarii lasă maşinile, împreună cu cele două chei, la amanet şi le pot lua înapoi abia după ce returnează împrumutul. În Gorj încă nu au fost cazuri de maşini care să nu poată fi răscumpărate.