Află acum secretele culinare pe care le afli abia după 30 ani de gătit

Unii oameni tratează bucătăria ca pe un loc sacru, iar gătitul ca pe un ritual. Bucatele vor ieși perfect numai dacă vei respecta pașii rețetei și tehnica de pregătire.

RomaniaTV.net
16 mart. 2018, 16:27
Află acum secretele culinare pe care le afli abia după 30 ani de gătit

Iată câteva secrete culinare oferite de către un bucătar cu o experiență de 30 de ani.

1. Ceapa pe care vrei s-o pui în salată, înmoaie-o timp de 15 minute în apă. Astfel i se reduce din iuțeală.

2. Înainte să fierbi cafeaua, adaugă în ea un praf de sare sau de scorțișoară. Cafeaua va fi mult mai aromată. După ce o fierbi poți pune și niște coajă rasă de lămâie sau portocală.

3. Folosește la salate sarea mare de bucătărie care este neprelucrată, e mult mai benefică pentru sănătate și dă un gust mai bun mâncării.

4. În orice salată sarea se adaugă chiar înainte de a se pune pe masă, iar pentru un gust mai intens împreună cu sarea se adaugă și un praf de zahăr.

5. Secretul unui tort ideal este creșterea! Respectă regula de aur: aluatul trebuie să fie realizat dintr-o cantitate egală (în grame) de făină, ouă, unt și zahăr.

6. În orice aluat adaugă puțină sare, chiar și în deserturi. Astfel coptura își va menține mai bine forma, va fi mai elastică și mai plăcută la gust.

7. Când faci ochiuri, pe lângă ulei adaugă și puțină apă, imediat ce acestea și-au conturat forma. Așa ouăle nu se vor arde dedesubt, vor fi mult mai sănătoase și cu un gust mai rafinat.

8. Oțetul balsamic este potrivit nu doar pentru salate, dar și pentru paste sau marinatul cărnii.

9. Pârjoalele vor fi mai suculente dacă în loc de pâine se vor pune pesmeți.

10. Carnea va căpăta o crustă frumoasă, dacă înainte de a fi puse pe tigaie va fi ștearsa cu un prosop de hârtie de surplusul de lichid.

11. Adaugă puțin alcool (vodka, rom, coniac) în produsele de patiserie. Acest truc va face aluatul mult mai crocant și aromat.

12. Pentru ca fasolele să fie mai gustoase (chiar dacă nu-ți plac) înăbușă-le în bere, împreună cu niște carne prăjită și legume.

13. Carnea va fi mult mai suculentă, dacă înainte de preparare (cu 2-3 ore) o vei unge cu muștar.

14. După ce folosești cuțitul, spală-l și șterge-l imediat. Așa nu se va toci.

15. Bicarbonatul de sodiu înmoaie chiar și cea mai dură carne. Presară carnea cu bicarbonat și las-o pentru 15 minute, apoi spal-o înainte de preparare.

Sursa