Află când este momentul potrivit pentru a face un copil

Din ce în ce mai multe femei amână până spre vârsta de 30 de ani, sau chiar după acest prag, momentul naşterii primului copil. Motivele care duc la această decizie sunt numeroase, însă înainte de a o lua doamnele ar trebui să aibă în vedere faptul că după 30 de ani nu le va mai fi atât de uşor din punct de vedere biologic să devină mame.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 08:22
Află când este momentul potrivit pentru a face un copil

Femeile îşi pierd circa 90% din rezerva de ovule sănătoase până în jurul vârstei de 30 de ani, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie. De aceea, conceperea unui copil devine mai dificilă după acest prag.

Chiar dacă femeile eliberează în continuare ovule şi în intervalul de vârstă 30-40 de ani, calitatea acestora este redusă substantial.

Cauza fenomenului este chiar selecţia operată de corp, care alege cel mai sănătos ovul pe care îl eliberează, deci, în timp, calitatea acestora se diminuează, îngreunând procesul de concepere a unui copil şi sporind riscul naşterii unui bebeluş cu afecţiuni.

Studiul, realizat de cercetători de la Universitatea St. Andrews şi cea din Edinburgh, este primul care validează ipoteza declinului „rezervei ovariene” – numărul potenţial al ovulelor cu care se naşte o femeie – până la menopauză.

VEZI AICI CONTINUAREA