Află care sunt cele mai bune dispozitive GPS de urmărire şi cum le poţi deosebi

Mai întâi să definim ce este urmărirea prin GPS. „GPS” este prescuratea de la Global Positioning System.

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 13:55
Află care sunt cele mai bune dispozitive GPS de urmărire şi cum le poţi deosebi

Cu ajutorul undelor de satelit de deasupra planetei, se transmite locația geografică și momentul de timp către un receptor GPS. Sistemul nu folosește conexiunea prin internet sau telefon pentru funcționare și mai mult decât atât, folosirea acestui sistem este gratuită, fiind necesar doar un receptor.

Separat de navigare sau alte aplicații, GPS-ul se folosește adesea în zona comercială pentru urmărirea vehiculelor unei companii în timp real 24/7. Folosirea acestuia permite obținerea de informații privind timpul, valorile de viteză și rutele vehiculelor urmărite, ajutând astfel la optimizarea procedurilor businessului și la creșterea eficienței transporturilor.

Un alt scop important urmărit de instalarea unui GPS este acela de asigurarea unor măsuri împotriva furturilor.  Un dispozitiv de urmărire prin GPS instalat în interiorul mașinii sau a companiei vă va ajuta pe dumneavoastră sau poliția să urmărească și să identifice vehiculul în cazul în care acesta este furat. Mașinile nu au instalate din fabricație dispozitive de urmarire prin GPS astfel încât trebuie să vă achiziționați dvs unul și să îl instalați singuri.

Un dispozitiv de urmărire prin GPS este un aparat dotat cu un receptor GPS și cu un transmițător pentru expedierea informațiilor GPS către un anumit utilizator în timp real. De obicei, astfel de dispozitive au baterie independentă ce necesită fie înlocuire, fie reîncărcare dar, există și modele care pot fi conectate prin cablu la sistemul electric al mașinii.

Toate aceste dispozitive utile sunt caracterizate prin mărimea lor mică astfel că se pot instala practic în orice loc al mașinii. Semnalele de la dispozitivul de urmărire se pot recepționa prin smartphone, prin computer sau tabletă cu ajutorul unui soft specific astfel încât să poată fi accesate cât mai rapid posibil.

Veți putea astfel obține informații despre locația vehiculului, despre viteza de circulare sau alte informații suplimentare în funcție de caracteristicile dispozitivului ales.

Există dispozitive GPS ce oferă doar coordonate sau există unele ce oferă hărți online cu pictograma vehiculului pe care le puteți alege în funcție de necesitați și de bugetul alocat.

Pentru cei care preferă DIY, există de asemenea o metodă. Se poate oricând utiliza un telefon mobil ca și dispozitiv de urmărire. Puteți găsi tutoriale despre acestă metodă căutând pe Internet.

Sistemele de navigație pentru mașina dvs. de înaltă calitate pot fi achiziționate pe Autopieseonline24