Află ce plante fluidizează circulaţia sângelui

Plantele ajută la purificarea organismului și fludizează circulația sanguină. În felul acesta, sunt protejate o serie de organe – ficatul, rinichii, intestinele - și sistemul cardiovascular.

RomaniaTV.net
25 mai 2016, 13:56
Află ce plante fluidizează circulaţia sângelui

Urzica subțiază sângele

Urzicile ajută la eliminarea toxinelor din organism şi, cum se zice în popor, subțiază sângele. Conțin substanțe cu efect anticoagulant, care dau fluiditate circulației sanguine. Folosește pentru cură ceaiul de urzică: îl prepari din 2 linguri de plantă la 300 ml de apă clocotită.

Laşi la infuzat 10-15 minute, apoi strecori şi consumi câte 2 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de masa de prânz şi cea de seară. Urmezi tratamentul o lună. Efecte similare au şi capsulele cu urzică (le poţi procura din magazinele naturiste), din care iei câte 2-3 pe zi, la recomandarea medicului.

Citeşte şi  Circulaţia deficitară a sângelui poate duce la probleme grave de sănătate

Brusturele scade tensiunea

Una dintre plantele recunoscute pentru proprietăţile sale în detoxificare şi drenaj este brusturele. Prepari ceaiul dintr-o linguriţă rasă de rădăcină de brusture la o cană cu apă clocotită. Laşi vasul acoperit 10 minute, apoi filtrezi şi bei 2-3 căni pe zi, timp de 2 săptămâni. Tratamentul scade nivelul colesterolului și valoarea tensiunii arteriale – și ajută, în plus, și la curățarea rinichilor și a colonului.

Orzul verde menține sănătatea inimii

Orzul verde e bogat în vitamine, minerale, aminoacizi, enzime. Conține de 10 ori mai mult calciu ca laptele și de 5 ori mai mult fier decât spanacul. Și la vitamina E e campion – depășeșete cu mult aportul sucului de portocale. Enzimele digestive din compoziția sa distrug toxinele.

Se poate face o cură cu suc proaspăt – bei zilnic o ceașcă cu lichid, timp de 14 zile. Suc poate fi obținut și prin dizolvarea unei lingurițe cu pulbere de orz verde într-o cană cu apă. Pulberea se găsește în magazinele cu profil naturist.

Ştiai că mierea, consumată împreună cu ghimbir, are efecte miraculoase asupra corpului? Află ce afecţiuni poţi trata cu această mixtură.