Află cele mai bune metode pentru a-ți curăța placa de păr și fierul de călcat. Trucul care poate prelungi viața acestor electrocasnice

Placa de păr sau fierul de călcat sunt aparate care trebuie curățate regulat, pentru a funcționa pentru un timp cât mai îndelungat și a nu provoca daune.

08 nov. 2021, 17:44
Află cele mai bune metode pentru a-ți curăța placa de păr și fierul de călcat. Trucul care poate prelungi viața acestor electrocasnice

Ca orice alt aparat pe care îl cumpărați, o placă de păr sau un fier de călcat trebuie curățate și întreținute corespunzător pentru a funcționa corect. Acumularea de reziduuri din aceste electrocasnice poate face ca placa de păr sau fierul de călcat să nu funcționeze la fel de bine.

Mai ales dacă ați investit într-o placă de păr de lux sau într-un fier de călcat mai performat, veți dori să aveți grijă de ele în mod corespunzător, astfel încât să funcționeze pentru o perioadă cât mai lungă.

Chiar dacă o placă de păr nu va deteriora părul în sine, din cauza reziduurilor, veți avea nevoie să treceți placa prin par de mai multe ori pentru a obține rezultatul dorit. Acest lucru va duce la supraexpunere la căldură, ceea ce va dăuna serios părului.

Rabla pentru electrocasnice de sărbători 2021. Ce produse vor putea fi achiziţionate cu vouchere în decembrie

Cum să curățați un o placă de păr sau fierul de călcat
De ce ai nevoie: dischete de vată, alcool și o cârpă caldă și umedă.

Metoda I

Când fierul de călcat sau placa de păr s-au răcit complet și le-ați deconectat de la priză, înmuiați câteva dischete de vată în alcool și tamponați-le ușor pentru a curăța plăcile. Când ați terminat, ștergeți suprafața fierului de călcat sau a plăcii de păr cu o cârpă.

Metoda II

Încălziți fierul de călcat sau placa de păr: Pentru început setați aparatele la cea mai joasă temperatură și lăsați-le să se încălzească. Acesta este un pas foarte important, deoarece căldura ajută la slăbirea acumulării de produs pe plăci, făcându-l mai ușor de curățat.
Deconectați fierul de călcat. Odată ce este suficient de cald deconectați fierul de călcat și verificați din nou pentru a vă asigura că nu este conectat la priză.
Curățați suprafețele, iar în timp ce efectuați acest pas, este foarte important să fiți atenți la modul în care curățați, pentru a nu vă arde.

Luați fierul de călcat deconectat și frecați ușor plăcile cu un prosop moale, bucăți de bumbac înmuiate în apă sau bucăți de bumbac înmuiate în alcool pentru o curățare mai profundă. Asigurați-vă că nu frecați prea tare, deoarece acest lucru poate deteriora plăcile.

Rabla electrocasnice 2021. Bugetul pentru televizoare, laptopuri şi tablete, epuizat în 35 de minute
Cât de des ar trebui să o faci

Cu cât există mai multă acumulare pe placa de păr sau pe fierul de călcat, cu atât plăcile se vor încălzi mai puțin uniform și va fi mai greu să-ți coafezi părul sau să-ți calci hainele. Pentru a preveni acest lucru trebuie să curățați fierul de călcat și placa de păr cel puțin o dată pe lună. Dacă folosiți în mod frecvent aceste produse ar trebui să le curățați după fiecare utilizare (sau cel puțin, ori de câte ori puteți vedea vizibil reziduuri și acumulare).

Indiferent dacă investiți într-un fier de călcat sau o placă de păr de ultimă generație sau nu, este important să aveți grijă de ele, așa cum ați face cu orice alt aparat. Cu cât folosiți mai mult fierul de călcat, cu atât mai des ar trebui să vă rezervați timp pentru a elimina toată acumularea de produs de pe suprafețe.