Rabla pentru electrocasnice de sărbători 2021. Ce produse vor putea fi achiziţionate cu vouchere în decembrie

Rabla pentru electrocasnice continuă anul acesta cu o nouă sesiune, în luna decembrie, a anunțat joi ministrul Mediului Tanczos Barna. Înscrierile ar urma să înceapă în ultima săptămână din noiembrie, iar primele cumpărături vor putea fi făcute din decembrie.

04 nov. 2021, 17:38
Rabla pentru electrocasnice de sărbători 2021. Ce produse vor putea fi achiziţionate cu vouchere în decembrie

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că în luna decembrie va fi lansată o nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice.

„Toate programele pe care le-am lansat anul acesta au fost de succes, au fost derulate în mod corespunzător. Aici aş menţiona programul cel mai important pe care l-am modernizat şi l-am derulat, programul Rabla pentru electrocasnice, un program care continuă anul acesta cu o nouă sesiune de sărbători. În luna decembrie vom avea o nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice din fondul care ne-a rămas la dispoziţie, de 34 de milioane de lei, va finanţa o nouă sesiune, practic în aceleaşi condiţii, de înscriere în program, de creare a contului pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune şi de bifare a acelor aparate electrocasnice care sunt de interes pentru cetăţeni”, a afirmat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a explicat că înscrierile vor începe în ultima săptămână din noiembrie, iar din luna decembrie voucherele pot fi valorificate în magazine.

„Vom păstra aceeași structură și schemă de lansare a programului, adică va fi o perioadă de înscriere a persoanelor în program, după care săptămânal vom scoate grupurile de aparate, electrocasnice așa cum au fost stabilite și în ediția precedentă”, a mai explicat ministrul Mediului.

Citeşte şi: IKEA, lovitură pentru toţi românii înainte de Sărbători. Nimeni nu se aştepta la acest anunţ de Black Friday

Rabla pentru electrocasnice de sărbători 2021. Modificări în privința voucherelor pentru televizoare

Tanczos Barna a mai explicat că pentru sesiunea de iarnă, la Programul Rabla vor fi operate modificări la televizoare „astfel încât eficiența energetică la televizoare să fie la alt nivel pentru că nivelul de la ediția precedentă a fost unul foarte ridicat și au fost foarte puține modele care să se încadreze în exigența AFM„.

„Bugetul alocat se va împărți pe fiecare categorie în parte la fel cum s-a făcut în ediția precedentă.”, a spus Tanczos Barna.

Citeşte şi: Black Friday 2021 la Dedeman. Reduceri substanţiale la televizoarele SMART şi proiectoare cu led. Ce „chilipiruri” găseşti la eMag, Altex, Flanco şi Fashion Days