Află cum se prepară adevărata esență de portocale pentru prăjituri. Ieftin, simplu și fără conservanți

Esența de portocale este un ingredient nelipsit atunci când pregătești prăjituri. Învață cum să-ți prepari singură acest produs aromat, ieftin, simplu și fără conservanți.

21 ian. 2022, 17:11
Află cum se prepară adevărata esență de portocale pentru prăjituri. Ieftin, simplu și fără conservanți

Esența de portocale pentru prăjituri este un element care conferă o aromă inconfundabilă prăjiturilor, însă variantele din comerț sunt pline de conservanți.

Cel mai bine este să-ți pregătești singură esența de portocale pentru deserturi, mai ales că metoda de preparare este extrem de simplă și necesită doar câteva ingrediente pe care sigur le ai și tu în cămară.

Secretul celui mai bun blat de pizza pufos. Reţeta cu care nu ai cum să dai greş

Ingrediente pentru esența de portocale:

La prepararea esenței de portocale pentru prăjituri ai nevoie de 5 portocale mari, este foarte important ca portocalele să fie bio, fără pesticide și diverse alte substanțe toxice. Trebuie să ții neapărat cont de acest aspect deoarece fructele sunt adeseori stropite cu pesticide, iar coaja lor conține multe substanțe iritante și periculoase pentru organism.

50 ml votkă de bună calitate/ alcool alb de bună calitate

Mod de preparare al esenței de portocale

Esența de portocale autentică se prepară simplu, însă pentru obținerea acestei licori aromate care face minuni pentru savoarea prăjiturilor tale, trebuie să ai răbdare câteva luni

Mai întâi trebuie să speli bine portocalele și dă coaja pe răzătoare. Nu răzui pulpa albă de la interiorul coajei pentru că este amăruie și va distruge aroma esenței.

Cum să faci cea mai bună negresă. Doar aşa îţi iese blatul pufos

O esență de portocale adevărată se obține doar din coaja subțire și portocalie. Pune apoi coaja de la cele 5 portocale răzuite într-o sticluță cu dop cu filet. Toarnă cele 50 ml de votkă/alcool și așteaptă cel puțin 3 – 4 luni să își lase aroma și parfumul.

Ține sticluța la rece și agită conținutul din când în când. Apoi strecoară esența și vei obține un lichid fin, clar și aromat, cu un parfum minunat de portocale.