Secretul celui mai bun blat de pizza pufos. Reţeta cu care nu ai cum să dai greş

Știai că 951 de pizza sunt mâncate în lume la fiecare secundă? Asta înseamnă 30 de miliarde de pizza în fiecare an. Sau că cei mai mari consumatori de pizza nu sunt italienii, aşa cum s-ar putea crede, Italia fiind patria pizzei, ci americanii, apoi francezii şi abia pe locul trei italienii?

21 ian. 2022, 13:02
Secretul celui mai bun blat de pizza pufos. Reţeta cu care nu ai cum să dai greş

Majoritatea consumatorilor de pizza preferă un blat de pizza pufos, în timp ce restul optează pentru varianta crocantă. În rândurile următoare, îţi dezvăluim secretul blatului pufos. Dacă şi tu te numeri printre cei care adoră acest tip de blat şi care pregătesc frecvent pizza în casă, îţi recomandăm să încerci cât de curând reţeta următoare.

Ingrediente necesare unui blat de pizza pufos

  • 225 g făină
  • 125 ml apă călduţă (nu fierbinte!)
  • 30 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă de sare
  • 7 g drojdie uscată
  • o lingură oregano uscat

Citeşte şi Gogoşi pufoase după reţeta bunicii. Ingredientul secret care îţi va aduce laude în weekend

Cum prepari blatul de pizza pufos

Pune toate ingredientele de mai sus în vasul robotului şi mixează până obţii un aluat moale şi elastic. Sau dacă nu ai robot, poţi frământa şi cu mâna până obţii aceeași consistență. Pune aluatul într-un recipient, acoperă-l cu o cârpă și lasă-l la dospit circa 1h 30 la temperatura camerei. Dacă este fierbinte, aluatul creşte mai repede. Dacă este rece, creşte mai încet.

Este gata atunci când aproape şi-a dublat volumul. În acest moment, răstoarnă-l pe suprafaţa de lucru peste care ai presărat făină, scoate aerul din el şi aplatizează-l fie cu mâna, fie cu un sucitor, dar lasă marginile puțin mai groase. Așază ușor acest aluat pe o tavă de copt şi lasă la dospit 15 minute, la temperatura camerei.

După scurgerea timpului, poţi începe să adaugi sosul de roşii, cârnaţii sau salamul, brânză, ciuperci sau orice altceva doreşti.

Iată sugestia noastră de umplutură pentru o pizza Margherita de aproximativ 30 cm diametru:

  • 3 linguri de sos de roşii adăugate în mijlocul blatului se întind uşor către margini. Adaugă rondele de cârnaţi şi stropeşte totul cu o lingură de ulei de măsline. Întinde apoi 75 g de mozzarella peste sosul de roşii şi presară câteva frunze de busuioc tocate. Coace pizza 8/9 minute în cuptorul preîncălzit la 230°C, la foc mediu. Brânza ar trebui să facă bule. Odată scoasă din cuptor, adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt.

Citeste si Ingredientul-minune care face ca aluatul de clătite să nu se întărească nici a doua zi. Gospodinele desăvârşite trebuie să cunoască secretele clătitelor pufoase