Află cum te îngraşă lipsa de somn

Pare de necrezut, totuși somnul (sau privarea de somn) pot influența apariția obezității. O noapte dormită prost poate avea același efect cu o 6 luni de regim alimentar gras!

RomaniaTV.net
23 nov. 2015, 12:21
Află cum te îngraşă lipsa de somn

Efectele unei nopți dormite prost sunt mult mai grele decât s-ar putea imagina – este concluzia unui nou studiu publicat la începutul lunii noiembrie, în cadrul săptămânii obezității, relatează slate.fr.

Cercetările, desfășurate de centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles, au vizat felul în care privarea de somn și regimurile alimentare prea grase pot afecta, în același fel, sensibilitatea la insulină și, prin urmare, induce obezitatea (sensibilitatea la insulină, hormon esențial în reglarea funcției țesutului adipos, este puternic legată de greutatea în exces).

Citeşte şi  Vrei un somn bun? Iată cinci lucruri pe care nu ar trebui să le faci în pat

Cercetările efectuate la Cedars-Sinai arată efectiv că privarea de un somn bun o singură noapte are asupra sensibilității la insulină același efect negativ ca șase luni de regim foarte gras:”Când corpul devine mai puțin sensibil la insulină (cu alte cuvinte, rezistent la insulină), este nevoit să producă mai multă pentru a menține glicemia la un nivel stabil.

Acest lucru poate duce eventual la un diabet de tip 2, boală care împiedică insulina din corp să răspundă corect — există prea mult zahăr în sânge. Diabetul se asociază cu o serie de complicații serioase, printre care boli cardiace. Oamenii obezi riscă mai mult să dezvolte o rezistență la insulină și, prin urmare, să facă diabet”, arată cercetătorii.

Fundația Națională pentru Somn, asociație americană, a apelat la șase experți în somn și alți 12 experți medicali pentru a stabili numărul necesar de ore de somn pentru fiecare vârstă.

Citeşte mai mult pe antenasatelor.ro


loading...