Aflat pe patul de spital, un bărbat din Iași, infectat cu coronavirus, și-a pus capăt zilelor. Personalul medical l-a găsit spânzurat cu un cearșaf

Un pacient infectat cu coronavirus, care se afla internat într-un spital din Iași, nu a mai suportat simptomele și a decis să își ia viața, chiar în incinta unității medicale.

28 ian. 2021, 08:31
Aflat pe patul de spital, un bărbat din Iași, infectat cu coronavirus, și-a pus capăt zilelor. Personalul medical l-a găsit spânzurat cu un cearșaf

Un bărbat din Iași, infectat cu coronavirus, și-a pus capăt zilelor

Bărbatul de 77 de ani era internat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. În noaptea de luni spre marți, acesta a fost găsit spânzurat cu un cearșaf de clanța unei uși. Un coleg de salon este cel care a dat alarma.

În noaptea respectivă, colegul de salon le-a mărturisit asistentelor că pacientul a plecat de ceva vreme și nu s-a mai întors. La scurt timp, personalul medical a anunțat medicul de gardă și a fost descoperită sinuciderea. Doctorii au început să facă manevre de resuscitare, însă a fost prea târziu pentru a mai putea fi salvat. Bărbatul nu mai prezenta semne vitale, iar aceștia au constatat decesul, potrivit știreadeiași.

Se pare că pe lângă infecția cu COVID, bărbatul mai suferea și de gastrită, dar afecțiunea nu era chiar gravă. De asemenea, mai avea puțin până să fie externat, el fiind internat pe 10 ianuarie. Nimeni nu își dă seama de ce a luat bărbatul această decizie.

Poliția a fost și ea anunțată în legătură cu tristul incident. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și fac verificări pentru stabilirea întregii situații. Trupul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie, urmând să fie stabilite cauzele decesului.

Alte cazuri de sinucidere la pacienți cu COVID din Galați și Bistrița

Nu e primul caz de acest gen din România. Un alt bărbat de 68 de ani, infectat cu COVID, și-a luat viața într-un salon al Spitalului Județean din Galați. Pacientul a fost găsit de medicul de gardă care a făcut manevre de resuscitare și a anunțat Poliția.

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost la ora 6.10, a venit de la secția ATI. Medicul de gardă de la Secția reanimare a Spitalului Județean a anunțat că un bărbat de 68 de ani, pacient al secției, a fost găsit spânzurat. S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Polițiștii au mers la fața locului, s-au făcut primele verificări și s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a explicat, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Mai mult, o pacientă cu COVID-19 s-a sinucis într-o baie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistrița.

„O pacientă în vârstă de 55 de ani din Beclean, internată în salonul nr. 30 al secţiei, de la etajul 4 al unităţii, s-a sinucis astă-noapte în grupul sanitar din salon. Femeia a fost internată în data de 23 noiembrie cu o formă medie de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 în Secţia Boli Infecţioase, evoluţia stării sale de sănătate pe parcursul spitalizării fiind uşor ameliorată, în contextul administrării medicaţiei antivirale, antibiotice, antiinflamatoare şi simptomatice, neexistând indicii că pacienta ar avea probleme din sfera psihiatrică”, anunţat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa într-un comunicat de presă.