Un pacient infectat cu coronavirus s-a sinucis în Spitalul Judeţean Galaţi

Un bărbat de 68 de ani, infectat cu coronavirus, s-a sinucis într-un salon al Spitalului Județean din Galați. Pacientul a fost găsită de medicul de gardă care a făcut manevre de resuscitare și a anunțat Poliția.

03 dec. 2020, 14:58
Un pacient infectat cu coronavirus s-a sinucis în Spitalul Judeţean Galaţi

Un pacient infectat cu coronavirus a fost găsit spânzurat într-un salon al Spitalului Judeţean Galaţi. Bărbatul de 68 de ani a fost găsit decedat de către medicul de garda care a inceput imediat manevre de resuscitare. Din păcate, nu a  putut să-l salveze. Reprezentanţii spitalului au sunat la 112 şi au alertat Poliţia.

După ce un pacient infectat cu coronavirus s-a sinucis anchetatorii au deschis dosar penal de ucidere din culpă.

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost la ora 6.10, a venit de la secția ATI. Medicul de gardă de la Secția reanimare a Spitalului Județean a anunțat că un bărbat de 68 de ani, pacient al secției, a fost găsit spânzurat. S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Polițiștii au mers la fața locului, s-au făcut primele verificări și s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a explicat, la solicitarea Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Sinuciderea de la Galaţi nu este un caz singular. Recent o pacientă cu COVID-19 s-a sinucis într-o baie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

„O pacientă în vârstă de 55 de ani din Beclean, internată în salonul nr. 30 al secţiei, de la etajul 4 al unităţii, s-a sinucis astă-noapte în grupul sanitar din salon. Femeia a fost internată în data de 23 noiembrie cu o formă medie de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 în Secţia Boli Infecţioase, evoluţia stării sale de sănătate pe parcursul spitalizării fiind uşor ameliorată, în contextul administrării medicaţiei antivirale, antibiotice, antiinflamatoare şi simptomatice, neexistând indicii că pacienta ar avea probleme din sfera psihiatrică”, anunţat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Mai mulţi bani pentru cadrele medicale care tratează pacienţii cu COVID-19 şi pentru cei care se ocupă de transportul lor