Africa de Sud şi-a reales preşedintele: Cyril Ramaphosa nu a avut niciun contracandidat

Parlamentul Africii de Sud l-a reales miercuri pe Cyril Ramaphosa ca preşedinte, în urma victoriei formaţiunii politice a acestuia, Congresul Naţional African (ANC), în alegerile legislative din 8 mai.

22 mai 2019, 15:35
Africa de Sud şi-a reales preşedintele: Cyril Ramaphosa nu a avut niciun contracandidat

Parlamentul Africii de Sud l-a reales miercuri pe Cyril Ramaphosa ca preşedinte, în urma victoriei formaţiunii politice a acestuia, Congresul Naţional African (ANC), în alegerile legislative din 8 mai, transmit Reuters şi AFP.

Ramaphosa, şef al statului din 2018 şi lider al ANC, nu a avut contracandidat. Votul deputaţilor întruniţi la Cape Town a fost validat de preşedintele Curţii Constituţionale sud-africane, Mogoeng Mogoeng, care a prezidat procedura.

Citeşte şi Situaţie aberantă: noul preşedinte, împiedicat să îşi preia, oficial, funcţia după trei săptămâni de la alegeri

ANC a câştigat alegerile generale, însă a obţinut un procentaj mai mic din voturi, remarcă Reuters, care pune evoluţia pe seama nemulţumirilor faţă de corupţie şi inegalităţile rasiale care persistă şi după o generaţie de la venirea la putere a partidului.