Africa s-ar putea lupta cu epidemia de Covid-19 mai mulţi ani. „Va copleşi capacitatea medicală disponibilă în Africa”

Africa s-ar putea lupta cu epidemia de Covid-19 mai mulţi ani şi că aici vor muri din cauza coronavirusului până la 190.000 de oameni în următoarele 12 luni, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 05:34
Africa s-ar putea lupta cu epidemia de Covid-19 mai mulţi ani. „Va copleşi capacitatea medicală disponibilă în Africa”

OMS a transmis luna trecută că pe continentul african este posibil să fie înregistrate 10 milioane de contaminări în următoarele şase luni.

Citeşte şi: Nelu Tătaru face anunţul momentului: „Nu mai avem o răspândire comunitară a coronavirusului, avem focare”

Un studiu prezentat de organizaţie prezice că între 29 de milioane şi 44 de milioane de oameni ar putea fi infectaţi în primul an, dacă măsurile de prevenire a răspândirii nu sunt impuse corect şi respectate, citează The Guardian. Acest lucru „va copleşi capacitatea medicală disponibilă în mare parte din Africa”, unde există doar 9 locuri în secţii de terapie intensivă la 1 milion de oameni.

Chiar dacă boala Covid-19 nu se va răspândi exponenţial în Africa la fel ca în alte locuri din lume, este posibil „să mocnească” în focare, a spus directorul OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti.

Citeşte şi: Imagini apocaliptice. Ce a apărut pe cer: este „Pedeapsa lui Dumnezeu”

„Covid-19 ar putea deveni un accesoriu al vieţilor noastre pentru următorii câţiva ani, dacă nu va exista o abordare proactivă din partea multor guverne din regiune. Trebuie să testăm, urmărim, izolăm şi tratăm”, a declarat directorul OMS. 

Cercetarea OMS a vizat 47 de ţări din regiunea africană a OMS, cu o populaţie de 1 miliard. În ultima săptămână, numărul de cazuri a crescut semnificativ. Până în prezent, în Africa au fost înregistrate peste 51.000 de contaminări şi mai mult de 2.000 de oameni au murit.