Afteschol, amendat în Galaţi. 15 copii au fost găsiţi într-o clasă, deşi centrul trebuia închis

Incident grav în Galaţi, unde 15 copii au fost găsiţi într-un afteschool, în condiţiile în care acesta trebuia să fie închis în contextul epidemiei de coronavirus, conform RadioRomâniaActualităţi.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 13:43
Afteschol, amendat în Galaţi. 15 copii au fost găsiţi într-o clasă, deşi centrul trebuia închis

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a aplicat o amendă de 2.500 de lei proprietarului grădiniţe private, în care funcţionează un after school, deoarece astăzi au fost acceptaţi în clasă 15 copii. În prezent, medicii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi efectuează o anchetă la grădiniţa, urmând să ia măsuri corespunzătoare

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis că începând de astăzi, 11 martie, sunt închise atât unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi, cât şi instituţiile de tip after school. 

În total, de astăzi şi până pe 22 martie, 76.144 de copii, câţi sunt înscrişi la una din formele de învăţământ preşcolar din judeţul Galaţi, nu mai merg la şcoală, iar acolo unde există posibilitatea, profesorii au decis, cu elevii, să susţină lecţiile în sistem online.

ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti până în 21 aprilie

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgență suspendarea cursurilor în școli, precum și închiderea creșelor și a grădinițelor până după vacanța de Paște (adică 21 aprilie). Firea a lansat şi un apel „la toți cei care sunt responsabili, ca împreună, Ministerul Educației, inspectoratele școlare, primăriile, consiliile locale, conducerile unităților de învățământ, să asigurăm suportul pentru toate unitățile de învățământ, astfel încât profesorii să poată să predea elevilor în această perioadă, pe suport online sau video”.

„Cazurile confirmate de coronavirus în Capitală m-au determinat să iau măsuri speciale în ceea ce privește activitatea primăriei și să propun de asemenea un set de măsuri care ar trebui să fie luate cât mai rapid, la nivel național, pentru prevenirea răspândirii acestui virus de tip nou”, a declarat Gabriela Firea. 

Primarul Capitalei a solicitat închiderea şcolilor, a grădiniţelor şi a creşelor pentru o perioadă mai lungă, până după Paşte, aşa cum propusese luni şi Raed Arafat. 

„Având în vedere că în continuare intră în țară, inclusiv în București, zeci, sute de români din Italia, zona europeană cea mai afectată, dar și din Spania, unde este un număr mare de îmbolnăviri, propun Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență următoarele măsuri: