E oficial! Şcolile se vor închide în perioada 11 – 22 martie! Anunţul făcut de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Premierul Ludovic Orban a declarat, în deschiderea ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că este de părere că "dacă există cel mai mic risc" va trebui să fie "suspendată activitatea în învățământul preuniversitar”. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 16:06
E oficial! Şcolile se vor închide în perioada 11 – 22 martie! Anunţul făcut de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

UPDATE: Potrivit ministrului Educaţiei, măsura se aplică la toate unităţile de învăţământ preuniversitar, inclusiv la cele particulare. 

UPDATE: Ludovic Orban a anunţat luni seară, după o nouă şedinţă a Comitetului de Urgenţă, că şcolile se vor închide începând cu data de 10 martie (marţi). Decizia se aplică învăţământului preşcolar, gimnazial, liceal, postliceal, atât de stat cât şi privat.

„Am avut o discuţie legată de mai multe subiecte. S-a luat decizia de suspendare a cursurtilor din învăţământul preuniversitar în perioada 11 martie – 22 martie”

„Cred că dacă există cel mai mic risc va trebui să suspendăm activitatea în învățământul preuniversitar. Va trebui să discutăm perioada (de închidere a școlilor – n.red.)”, a declarat Ludovic Orban. 

Este o schimbare mare de poziționare a premierului, care la prânz a lăsat de înțeles că nu este de acord cu o eventuală închidere a şcolilor, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiilor cu coronavirus.

Citeşte şi: Coronavirus: 18 dosare penale, deschise pentru nerespectarea carantinei. Sunt cercetate 26 de persoane

Potrivit surse G4Media.ro, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis luni închiderea tuturor școlilor din România vreme de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii. 

Decizia vine după ce secretarul de stat Raed Arafat a propus astăzi oficial închiderea școlilor și grădinițelor începând de mâine, 10.03.2020, și până la data de 21.04.2020, precum și declararea stării de alertă.

Tot luni, premierul în exerciţiu, Ludovic Orban, a avertizat, luni că orice cetăţean român va fi băgat direct în carantină dacă va refuza să declare de unde a plecat, în situaţia în care se întorc din ţările afectate de coronavirus. 

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre epidemia de coronavirus din România: „Aş închide metroul”