AGAFIA, pustnica din taigaua siberiană, unica urmaşă a Apărătorilor Vechii Credinţe GALERIE FOTO

Publicat: Luni, 22 Septembrie 2014 14:10 // Actualizat: Marţi, 23 Septembrie 2014 11:01 // Sursa: romaniatv.net

În inima Siberiei, în sălbăticie, supravieţuieşte de aproximativ 70 de ani o femeie, Agafia Likov. Ea trăieşte ca o pustnică, în credinţa lui Dumnezeu, fiind unica urmaşă a Apărătorilor Vechii Credinţe.

Agafia Likov este ultima şi singura moştenitoare a Apărătorilor Vechii Credinţe. Un post de televiziune din Rusia a reuşit să dea de urma septuagenarei şi să realizeze un interviu cu ea, potrivit Russia Today.

Povestea Agafiei începe în secolul trecut, când familia ei s-a refugiat în taigaua siberiană, departe de "lumea civilizată", în 1936. Ea s-a născut în sălbăticie, în 1943.

Ca ei făcuseră şi alţi creştini, care au fugit încă de când Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Nikon al Moscovei, a impus o serie de reforme în secolul XVII-lea, pentru a evita persecuțiile Bisericii și mai târziu, pe cele ale comuniștilor. Toţi aceştia au defvenit "Apărătorii Vechii Credințe".

Citeşte şi Mowgli există: Povestea ULUITOARE a fetiţei care a stat printre LUPI şi URŞI, în Siberia VIDEO

În anul 1978 în Hakasia, un grup de geologi  au descoperit o astfel de familie. Cuplul avea patru copii care nu au avut niciodată contact cu alte persoane în afară de familie. Îşi încropiseră o mică gospodărie, şi trăiau din ce el oferea pădurea.

Citeşte şi Ce spune Biserica despre tradiţia copiilor cu două numeDin această familie făcea parte Agafia, care a rămas singură în pădure după ce frații și părinții ei au murit. O echipă de jurnaliști au plecat pe urmele ei pentru a-i afla povestea. Locul unde trăiește femeia este foarte greu accesibil, iar autorităților le-a fost dificil să ajungă să o ajute pe femeie. Agafia a povestit că s-a născut în anul 7453, după vechiul calendar rusesc, și că i-a fost foarte greu să trăiască așa, uneori, supune ea că s-a gândit chiar la sinucidere.

Citeşte şi Posibilă BAZĂ MILITARĂ EXTRATERESTRĂ, descoperită în SIBERIA. Este atât de mare că nu poate fi măsurată

Agafia a cerut ajutorul autorităților printr-o scrisoare, în care spunea că are nevoie de o persoană care să o ajute la bătrânețe că nu vrea să fie mutată din pădure, dar din păcate nimeni nu vrea să renunțe la lumea civilizată pentru a trăi cu ea în sălbăticia Siberiei. 

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 sep 20:29
Răspunde | Votează email 0 email
ivan
daca ar fi mai tinara as pleca
22 sep 15:08
...Ea trăieşte ca o pustnică, în credinţa lui Dumnezeu, fiind unica urmaşă a Apărătorilor Vechii …read more ...
22 sep 15:04
... În inima Siberiei, în sălbăticie, supravieţuieşte de aproximativ 70 de ani o femeie, Agafia Likov. Ea...
22 sep 14:33
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H