AGAFIA, pustnica din taigaua siberiană, unica urmaşă a Apărătorilor Vechii Credinţe GALERIE FOTO

În inima Siberiei, în sălbăticie, supravieţuieşte de aproximativ 70 de ani o femeie, Agafia Likov. Ea trăieşte ca o pustnică, în credinţa lui Dumnezeu, fiind unica urmaşă a Apărătorilor Vechii Credinţe.
Alina Costache
22 sept. 2014, 11:10
AGAFIA, pustnica din taigaua siberiană, unica urmaşă a Apărătorilor Vechii Credinţe GALERIE FOTO

Agafia Likov este ultima şi singura moştenitoare a Apărătorilor Vechii Credinţe. Un post de televiziune din Rusia a reuşit să dea de urma septuagenarei şi să realizeze un interviu cu ea, potrivit Russia Today.

Povestea Agafiei începe în secolul trecut, când familia ei s-a refugiat în taigaua siberiană, departe de „lumea civilizată”, în 1936. Ea s-a născut în sălbăticie, în 1943.

Ca ei făcuseră şi alţi creştini, care au fugit încă de când Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Nikon al Moscovei, a impus o serie de reforme în secolul XVII-lea, pentru a evita persecuțiile Bisericii și mai târziu, pe cele ale comuniștilor. Toţi aceştia au defvenit „Apărătorii Vechii Credințe”.

Citeşte şi Mowgli există: Povestea ULUITOARE a fetiţei care a stat printre LUPI şi URŞI, în Siberia VIDEO

În anul 1978 în Hakasia, un grup de geologi  au descoperit o astfel de familie. Cuplul avea patru copii care nu au avut niciodată contact cu alte persoane în afară de familie. Îşi încropiseră o mică gospodărie, şi trăiau din ce el oferea pădurea.

Citeşte şi Ce spune Biserica despre tradiţia copiilor cu două nume

Din această familie făcea parte Agafia, care a rămas singură în pădure după ce frații și părinții ei au murit. O echipă de jurnaliști au plecat pe urmele ei pentru a-i afla povestea. Locul unde trăiește femeia este foarte greu accesibil, iar autorităților le-a fost dificil să ajungă să o ajute pe femeie. Agafia a povestit că s-a născut în anul 7453, după vechiul calendar rusesc, și că i-a fost foarte greu să trăiască așa, uneori, supune ea că s-a gândit chiar la sinucidere.

Citeşte şi Posibilă BAZĂ MILITARĂ EXTRATERESTRĂ, descoperită în SIBERIA. Este atât de mare că nu poate fi măsurată

Agafia a cerut ajutorul autorităților printr-o scrisoare, în care spunea că are nevoie de o persoană care să o ajute la bătrânețe că nu vrea să fie mutată din pădure, dar din păcate nimeni nu vrea să renunțe la lumea civilizată pentru a trăi cu ea în sălbăticia Siberiei. 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!