Agenţia Europeană a Medicamentului a început evaluarea administrării vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani

Agenția Europeană a Medicamentului va analiza datele privind administrarea vaccinului anti-Covid produs de Pfizer pentru copiii cu vârste între 5-11 ani.

19 oct. 2021, 08:25
Agenţia Europeană a Medicamentului a început evaluarea administrării vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani

Agenția Europeană a Medicamentului va analiza datele privind administrarea vaccinului anti-Covid produs de Pfizer pentru copiii cu vârste între 5-11 ani. inclusiv rezultatele unui studiu clinic în curs. Urmează ca avizul Comisiei pentru medicamente pentru uz uman transmis Comisiei Europene să emită ulterior o decizie finală.

Vaccinul nu e permis, în momentul de față, pentru această grupă de vârstă în rândul copiilor. Totuși, vaccinul a fost autorizat pentru utilizare la copii de peste 12 ani în SUA și UE.

Chiar dacă cei mici sunt mai puțin predispuși la forme grave de Covid, ei pot lua virusul și îl pot transmite altora, chiar și persoanelor vulnerabile ce pot dezvolta forme severe.

Pfizer susține că a treia doză de vaccin restabilește imunitatea în cazul Covid19 la 95%

Pfizer

şi BioNTech au transmis date care susţin utilizarea vaccinului lor ARNm copiilor mici, între 5 și 11 ani. S-a constatat că vaccinul induce un răspuns imun puternic la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, într-un studiu clinic cu 2.268 de participanţi, au spus companiile luna trecută.

Pfizer a anunțat că, în urma studiilor făcute în Israel, o a treia doză de vaccin ar restabili protecția organismului în fața virusului la 95%.

Pfizer a anunțat că studiile efectuate în Israel arată că administrarea celei de-a treia doze de vaccin ar restabili imunitatea organismului în fața virusului Covid-19, la 95%.

Informațiile au fost colectate în perioada 1 iulie – 30 august, când tulpina Delta începuse să facă ravagii în toată țara.

Citiți și Pfizer a retras de urgență un produs distribuit și în România. Incredibil: ce conţine medicamentul