Agenţia Naţională Antidrog: Canabisul rămâne în continuare cel mai consumat drog din România

Canabisul continuă să fie cel mai consumat drog din România, conform Raportului naţional privind situaţia drogurilor, elaborat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA). Raportul cuprinde date din 2018, când au fost înregistrate peste 4.000 de persoane consumatoare de droguri care au solicitat asistenţă.

RomaniaTV.net
15 ian. 2020, 11:57
Agenţia Naţională Antidrog: Canabisul rămâne în continuare cel mai consumat drog din România

În privinţa urgenţelor medicale determinate de consumul de droguri ilicite, în majoritatea cazurilor înregistrate în anul 2018 se menţine consumul singular de diferite substanţe psihoactive. Din punctul de vedere al distribuţiei regionale, se observă creşteri ale numărului de urgenţe medicale cauzate de consumul de droguri ilicite faţă de anul anterior în şase regiuni: Bucureşti-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Sud, Sud-Vest, Vest, arată ANA.

Potrivit sursei citate, anul 2018 rămâne în tendinţa din ultimii 5 ani, prin scăderea cu 10,3% a numărului de notificări privind cazurile noi de infecţie cu HIV/SIDA înregistrate în România. Această tendinţă se reflectă şi în numărul consumatorilor de droguri injectabile diagnosticaţi cu HIV/SIDA în anul 2018, scăderea fiind cu 32,2% faţă de anul precedent.

De asemenea, numărul persoanelor depistate în trafic, care au condus autovehicule sub influenţa unor substanţe sau produse stupefiante este în creştere, comparativ cu valoarea înregistrată în 2017, conform sursei citate.

Canabisul rămâne în continuare cel mai capturat drog la nivel naţional, cu o creştere a numărului de culturi ilicite identificate, mai arată sursa citată.

 

Citeşte şi: Drogurile fac ravagii între tineri. 43% au primit cel puţin o dată droguri gratuite în vederea consumului


loading...
Partenerii noștri