Agenţia spaţială rusă se declară gata să preia o eventuală misiune de aprovizionare de urgenţă a ISS

Agenţia spaţială rusă, Roskosmos, s-a declarat miercuri gata să preia o eventuală misiune de aprovizionare de urgenţă a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), dacă NASA va avea nevoie, după explozia rachetei Antares care urma să transporte pe orbită capsula cargou Cygnus, conform AFP.

29 oct. 2014, 10:40
Agenţia spaţială rusă se declară gata să preia o eventuală misiune de aprovizionare de urgenţă a ISS

Agenţia spaţială rusă se declară gata să preia o eventuală misiune de aprovizionare de urgenţă a ISS.

„Dacă primim o solicitare privind aprovizionarea de urgenţă a ISS (…) prin intermediul capsulei noastre cargou, vom satisface o astfel de cerere”, a declarat coordonatorul programului de zboruri spaţiale al Roskosmos, Aleksei Krassnov. „Deocamdată însă nu am primit o astfel de solicitare”, a adăugat el.

Racheta Antares, aparţinând firmei Orbital Sciences Corp, a fost lansată la ora 22:22 GMT din insulele Wallops, urmând să ducă pe orbită capsula cargou Cygnus destinată reaprovizionării ISS. La câteva secunde după ce s-a desprins de sol, racheta a explodat.

Conform lui Mike Suffredini, administratorul NASA care se ocupă de ISS, echipajul avanpostului spaţial dispune de suficiente provizii pentru şase luni pe orbită.