Agheasmă sfinţită în găleţi electorale cu sigla PDL VIDEO

S-a întâmplat de Bobotează la Comăneşti, judeţul Bacău. Mai mult, la slujbă au fost prezenţi un parlamentar şi un primar, ambii de la USL.

RomaniaTV.net
07 ian. 2013, 07:47
Agheasmă sfinţită în găleţi electorale cu sigla PDL VIDEO

Slujba a fost oficiată de patru preoţi, printre care şi protopoul de la Moineşti. Lângă feţele bisericeşti au stat permanent deputatul Ionel Paler, dar şi primarul de la Comăneşti, Viorel Miron. Ambii membri USL. Niciunul dintre ei nu a fost deranjat nici de faptul că au în faţa o găleată cu însemnele adversarilor politici, nici că cele sfinte sunt amestecate cu politica.

Până la urmă, prezenţa găleţilor electorale a fost observată de un dascăl. „A cui este asta? Găleată cu PDL?”, a întrebat dascălul iritata de intruziunea politicului la slujba de Bobotează.

Găleata electorală în care s-a sfinţit agheasma nu a fost singura scăpare a duhovnicilor. Unul dintre preoţi a oferit un premiu celui care îi prinde crucea aruncată în apă. „Băi, pe care scrie preotul Maxim, vă dau 500.000 de lei. Celui care a câştigat crucea pe care scrie preotul Maxim. Este semnată”, striga prelatul celor dispuşi să se arunce în râul Trotuş pentru a înşfăca crucile aruncate de preoţi.