Aglomeraţie de nedescris în Bihor. Zeci de oameni fără măşti de protecţie şi distanţare fizică au stat la coadă pentru a semna actele de şomaj

Zeci de persoane au stat la coadă pentru a semna actele de şomaj. Au trecut ore până oamenii au reuşit să rezolvă documentele în fostul sediu al primăriei din Valea lui Mihai, județul Bihor.

25 nov. 2020, 17:29
Aglomeraţie de nedescris în Bihor. Zeci de oameni fără măşti de protecţie şi distanţare fizică au stat la coadă pentru a semna actele de şomaj

Aglomeraţie de nedescris în Bihor. Mai mult decât atât, oamenii nu au respectat normele de prevenire a noului coronavirus. Astfel, persoanele de la coadă nu au respectat distanţa fizică şi nu au avut măşti de protecţie. De asemenea, nu a existat niciun reprezentant al Poliției Locale care să-i îndemne pe oameni să respecte regulile.

Aglomeraţie de nedescris în Bihor. Oameni fără mască de protecţie, înşiraţi la coadă

Incidentul a fost semnalat pe 20 noiembrie, când în fosta clădire a primăriei din orașul Valea lui Mihai s-a amenajat un birou al Autorității Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor, unde oamenii au fost chemați pentru a-și semna actele necesare pentru primirea șomajului.

„Toți am fost chemați la ora 09:00. Nu ni s-a luat temperatura la intrare, măștile nu erau purtate corect, distanțarea fizică nu a existat. Am intrat la 11:50, deși am așteptat de la ora 09:00. Suntem distanțați doar pe hârtie, însă toți ne-am îmbulzit pe acel coridor, la acea oră. Suntem chemați din nou în data de 2 decembrie și iarăși va fi aglomerație. Am doi copii acasă și îmi este teamă pentru ei, pentru familia mea, cu atâția oameni care nu respectă regulile în jurul meu”, a declarat, pentru Libertatea, una dintre femeile care au așteptat la coadă.

Ce spune şeful AJOFM Bihor: Degeaba facem programări

„Este regretabil ce s-a întâmplat și este îngrijorător, mă simt responsabil pentru asta. Din păcate, degeaba facem programări, că oamenii vin în grupuri la aceeași oră. Angajații noștri merg în Valea lui Mihai ca să nu îi pună pe oameni pe drumuri, pentru că cel mai mare angajator din zonă a dat afară 500 de oameni și nu îi poți pune pe cei care au rămas fără locuri de muncă să facă 30-40 de kilometri de câteva ori pe lună, mai ales dacă nu au actele necesare la dosar”, a declarat Csaba Bereki.

Acesta a declarat că biroul în care lucrează oamenii săi a fost pus la dispoziție de Primăria Valea lui Mihai și că ar fi trebuit ca acolo să fie polițiști locali care să-i îndemne pe oameni să respecte regulile de evitare a răspândirii coronavirusului.

Citeşte şi: Defecţiune la metrou şi circulaţie îngreunată pe magistralele M1 şi M3. Accesul în mai multe staţii a fost oprit din cauza aglomeraţiei
 


loading...