Aglomeraţie în pieţele şi supermarketurile din Bucureşti în ultimul weekend înaintea Paştelui Ortodox VIDEO

Sfaturile autorităților legate de respectarea distanțării sociale și evitarea aglomerației în această perioadă par să ajungă cu greu la urechile unor români. Iar acest lucru se observă în unele piețe, dar și magazine.

RomaniaTV.net
11 apr. 2020, 14:35
Aglomeraţie în pieţele şi supermarketurile din Bucureşti în ultimul weekend înaintea Paştelui Ortodox VIDEO

O piață din sectorul 4 al Capitalei, de exemplul, arăta astăzi ca într-o zi obișnuită de dinaintea declanșării crizei coronavirusului, iar în fața Pieței Rahova, din sectorul 5, oamenii au ignorat recomandările legate de păstrarea distanței minime și s-au deplasat foarte aproape unii de ceilalți, scrie Digi24.

A fost aglomerație și într-un magazin de bricolaj din Balotești, județul Ilfov, acolo unde clienții au mers printre rafturi sau au stat la rând fără a respecta măcar un metru și jumătate distanță între ei.

La piețele agroalimentare și supermarketuri s-au format sâmbătă cozi de zeci de persoane. Problema a fost în special între orele 11.00 și 13.00 când au ieșit și pensionarii la cumpărături, aceștia având la dispoziție doar două ore pe zi. Restricțiile s-au suprapus și cu cumpărăturile făcute pentru Florii. Dintre locațiile vizitate de reporterul HotNews.ro, cea mai gravă situație a fost la Piața Delfinului, din Sectorul 2, unde coada s-a întins pe circa 200 de metri, iar oamenii au așteptat aproape o oră ca să intre. (Foto şi video HotNews).

Citeşte şi: Lidl închide de Paşte toate magazinele din România. Anunţul oficial făcut de companie