Aglomeraţie la Institutul Clinic de Oncologie din Capitală. Zeci de oameni au stat în curte fără să respecte regulile de distanţare

Publicat: Miercuri, 20 Mai 2020 14:32 // Actualizat: Miercuri, 20 Mai 2020 14:34 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de oameni cu probleme oncologice au stat în curtea spitalului Fundeni, fără să respecte regulile referitoare la distanțarea socială la intrarea în spital, deşi pacienții oncologici au sistemul imunitar slăbit din cauza tratamentelor anticancer. 

Managementul spitalului spune că se va găsi o soluție pentru a evita astfel de aglomerări.

"Ceea ce s-a întâmplat a fost o consecință a două lucruri: în primul rând, au venit mai mulți pacienți decât de obicei, din cauza faptului că s-a relaxat totul și au venit mulți pacienți pentru controale, pentru lucruri pentru care până acum au stat acasă. Al doilea lucru e că am introdus un filtru suplimentar pentur pacienții care fac tratament în institut - și aici vorbim de peste 300 de pacienți pe zi - și anume, recoltarea de teste pentru COVID. Pentru lucrul ăsta, pacienții trebuiau să aștepte să fie recoltați. Și de asta s-a întâmplat ce s-a întâmplat și mâine nu se va mai repeta", a spus la Digi24 Bogdan Tănase, director medical al Institutului Oncologic București.

Citeşte şi: Aglomeraţie pe drumul spre munte, după încheierea stării de urgenţă

Acesta a spus că a fost făcut un triaj mai eficient al pacienților, în așa fel încât să fie despărțiți pe categorii.

"Noi am implementat un sistem de triaj până acum, de când a început epidemia, toți pacienții care intrau în institut treceau printr-un triaj epidemiologic, erau 10-20 de oameni acolo, în funcție de numărul de pacienți, și erau oameni care până acum și-au învățat rolul perfect și evitam aglomerația. Iar acum trebuie să le spunem clar ce e de făcut ca să fie testați toți pacienții care vor veni la tratament în institut", a adăugat Tănase.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, anunţ alarmant, ar putea apărea un focar la fel de periculos ca la Suceava

Medicul spune că nu ar fi fost necesară prezența tuturor pacienților la spital, pentru că unele controale puteau fi făcute în continuare telefonic, și că unii dintre pacienți au venit fără a avea programare.

"Sunt și pacienți care, paradoxal, refuză testarea pentru COVID și toate lucrurile astea trebuiau lămurite. Sunt ordine care impun testarea COVID la pacienții oncologici, trebuie testați la fiecare cură de chimioterapie, la pacienții care fac radioterapie trebuie testați de 3 ori în decursul tratamentului, iar la pacienții chirurgicali, înainte de intervenție. La volumul nostru de pacienți, apăsarea pe noi este foarte mare", a spus Bogdan Tănase.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aglomeraţie Bogdan Tănase coadă Fundeni Institutul Oncologic medic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H