Aglomeraţie la metrou, în plină pandemie de COVID. Sute de persoane s-au înghesuit pe peroane

Circulaţia metroului pe magistrala 1, între staţiile Piaţa Unirii 1 şi Timpurii Noi, s-a desfăşurat în sistem pendulă după ce a fost solicită intervenţia echipajelor SMURD într-un tren. În urma incidentului de la metrou s-au strâns sute de persoane pe peronul de la Piaţa Unirii 1.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 04:55

Metrorex a transmis printr-un comunicat de presă faptul că în această dimineaţă, pe magistrala 1, circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate. Conform sursei citate, a fost solicită intervenţia echipajelor SMURD pentru o urgenţă medicală. Echipajele medicale au acţionat la faţa locului, în tren, conform procedurilor medicale.

Citeşte şi: Intervenţie de urgenţă la metrou în Bucureşti, trupele speciale au oprit metroul în staţie pentru prinderea unor huligani

Un bărbat aflat la stația de metrou Piața Unirii a intrat în stop cardio-respirator, iar martorii au sunat la 112. La fața locului au ajuns medicii de la SMURD, care l-au resuscitat.

„Metrorex informează că astăzi, 07.10.2020, începând cu ora 07:05, pe Magistrala 1 de metrou, circulația trenurilor de metrou s-a desfășurat cu dificultate din motive independente și nedorite de Metrorex (urgență medicală ce a necesitat intervenția echipajelor SMURD, care au acționat la fața locului – în tren, conform procedurilor medicale).
Pentru asigurarea deplasării celorlalți călători, circulația trenurilor s-a desfășurat în sistem pendulă între stațiile Piața Unirii 1 și Timpuri Noi. Începând cu ora 07:50 circulația trenurilor a fost reluată în condiții normale. Vă mulțumim pentru înțelegere!”