Aglomeraţie la paşapoarte

Numărul paşapoartelor eliberate în primele trei luni ale acestui an a fost cu 12% mai mare, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 14:19
Aglomeraţie la paşapoarte

Anual, în lunile de vară, în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple al Municipiului Bucureşti, numărul de cereri pentru eliberarea de paşapoarte cunoaşte o creştere semnificativă.

„Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti anunţă, conform datelor furnizate de acelaşi serviciu, că în perioada 02.01.2012-30.03.2012 au fost procesate 33.255 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare şi electronice, cu 3580 mai multe decât în perioada similarã a anului 2011, ceea ce înseamnã o creştere cu 12,06%”, arată comunicatul prefecturii Bucureşti.

În acest sens, prefectul Capitalei, Ecaternia Coruţ a dispus suplimentarea numărului de agenţi de la Evidenţa Paşapoartelor, corespunzător volumului de cereri. Totodată pentru evitarea aglomeraţiei la ghişee recomandă cetăţenilor ce doresc să obţină paşapoarte să se prezinte atât la sediul din str. Nicolae Iorga nr. 27 dar şi la punctul de lucru din şos. Pipera nr. 49, unde traficul de persoane este mai redus iar timpii de aşteptare mai mici.