Aglomeraţie la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. S-au format cozi de peste cinci kilometri

Peste 39.000 de persoane, aflate în peste 12.000 de autoturisme, au tranzitat sâmbătă Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II - Csanadpalota de pe autostrada A1 Arad - Nădlac, informează reprezentaţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

RomaniaTV.net
01 sept. 2018, 18:04
Aglomeraţie la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. S-au format cozi de peste cinci kilometri

Potrivit sursei citate, în tot cursul zilei de sâmbătă, coada de autoturisme s-a întins pe aproximativ cinci kilometri, iar timpii de aşteptare au fost între 90 şi 180 de minute.

Conform aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, la ieşirea din ţară se aştepta, în cazul autoturismelor, circa 90 de minute, dar şoferii nemulţumiţi se plângeau că aşteptarea este chiar şi mai lungă.

„Aglomeraţia din PTF Nădlac II- Csanadpalota s-a produs deoarece acesta este ultimul weekend în care românii care muncesc în ţările din vestul Europei mai au concediu, de săptămâna viitoare urmând să înceapă munca, iar copii acestora să înceapă şcoala. Valorile de trafic au început să crească de vineri după- masă, aglomeraţia crescând în cursul zilei de sâmbătă. Ne aşteptăm ca valorile de trafic să rămână aproximativ la acelaşi nivel şi la noapte, urmând să scadă abia în cea de a doua jumătate a zilei de duminică”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Sorina Tocaciu, purtător de cuvânt al STPF Arad.

În continuare, aceasta a precizat că, potrivit statisticilor Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, PTF Nădlac II – Csanadpalota a fost tranzitat de peste 39.000 de persoane cu peste 12.100 de autoturisme, din care aproximativ 34.000 de persoane cu aproximativ 8.200 de autoturisme au tranzitat PTF pe sensul de ieşire din ţară.

„Coada de autoturisme se întinde şi la această oră pe aproximativ cinci kilometri, autovehiculele fiind oprite pe banda de urgenţă a autostrăzii Nădlac – Arad”, a precizat Sorina Tocaciu.

Purtătorul de cuvânt al STPF Arad a mai spus că şi în PTF Nădlac I – Nagylak este aglomeraţie, însă acolo timpii de aşteptare sunt de numai aproximativ 40- 50 de minute. În schimb, în celelalte PTF din judeţele Arad şi Bihor se aşteaptă doar între 10 şi 20 de minute.

„Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a luat măsuri speciale pentru a face faţă situaţiei, a adus mai mulţi agenţi la muncă, lucrându-se la capacitatea maximă a punctelor de trecere a frontierei în funcţie de configuraţia acestora. Pe de altă parte însă, poliţiştii de frontieră recomandă participanţilor la trafic să se folosească toate punctele de trecere a frontierei spre vestul Europei. De asemenea, recomandă consultarea aplicaţiei on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei”, a mai adăugat Sorina Tocaciu, purtător de cuvânt al STPF Arad.