Aglomeraţie la Vama Borş. Timpul de aşteptare pentru camioane a crescut până la aproape două ore

La ieşire din ţară, prin Vama Borş, timpul de aşteptare pentru camioane depăşeşte 100 de minute, informează Poliţia de Frontieră. Inspectoratul Teritorial Bihor a suplimentat personalul, colaborându-se cu partea maghiară pentru fluidizarea traficului.

18 apr. 2018, 13:04
Aglomeraţie la Vama Borş. Timpul de aşteptare pentru camioane a crescut până la aproape două ore

„S-au adunat într-un timp foarte scurt foarte multe automarfare. Avem timp de aşteptare 110 minute la ieşire din ţară. Poliţia de Frontieră Română lucrează în jur de 100 – 105 automarfare pe oră. Sunt deschise 3 artere, capacitate maximă cît prevede infrastructura punctului Borş. Poliţia de Frontieră a luat măsuri de suplimentare a personalului. Lucrăm în comun cu partea maghiară pentru fluidizarea traficului şi totodată recomandăm tranzitarea şi altor puncte de trecere a frontierei pentru evitarea aglomerării” a declarat comisar şef de poliţie Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Cele mai multe dintre tirurile care aşteaptă în coloană se îndreaptă spre ţări precum Germania şi Italia, conform sursei citate.

Cu dificultate se circulă şi prin Vama Petea din judeţul Satu Mare. Timpul de aşteptare este de 90 de minute.

În ceea ce priveşte intrarea şi ieşirea din ţară a autoturismelor, circulaţia se desfăşoară în condiţii normale reiese din datele serviciului Infotrafic al Poliţiei de Frontieră.