Aglomeraţie pe autostrada Nădlac-Arad din cauza camioanelor. Coada se întinde pe opt kilometri

Circulaţia prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad şi prin punctul de trecere a frontierei Borş din judeţul Bihor se desfăşoară cu dificultate, miercuri,din cauza a câtorva sute camioane care aşteaptă chiar şi 180 de minute să treacă frontiera în Ungaria.

02 nov. 2016, 10:18
Aglomeraţie pe autostrada Nădlac-Arad din cauza camioanelor. Coada se întinde pe opt kilometri

Coada de camioane se întinde pe circa opt kilometri pe autostrada Nădlac-Arad, în apropierea punctului de trecere a frontirei, camioanele fiind parcate pe banda de urgenţă, scrie MEDIAFAX.

Echipaje de poliţie patrulează pe autostradă pentru a evita producerea unui incidente sau aparaţia blocajelor, iar şoferii se plâng că din cauza orelor petrecute la frontieră vor întârzia cu mărfurile.

„Am ştiut că aşa va fi, dar o să întârziem cu marfa pentru că am stat în frontieră 3-4 ore, doar când trecem în Ungaria e aşa”, a declarat un şofer.

Câteva sute de camioane au ieşit din România prin principelalele puncte de trecere a frontierei de pe graniţa cu Ungaria în primele ore de la reluarea circulaţiei, iar timpii de aşteptare pentru camioane erau, miercuri, de 160 de minute în cazul punctului de trecere a frontierei Nădlac 2 de pe autostrada Nădalac-Arad şi 180 minute în cazul punctului de trecere a frontierei Borş.

„Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a luat măsuri de suplimentare a personalului. De la ora 24, la punctul de trecere a frontierei Borş s-a lucrat pe două benzi, iar la Nădlac 2 s-a efecuat controlul la circa 1.500 de automarfare, s-a lucrat pe patru benzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisar şef de poliţie Laura Beatrice Bondar.

Autorităţile recomandă şoferilor să folosească şi alte puncte de trecere a frontierei, pentru a nu se crea blocaje. Camioanele mai mari de 7,5 tone mai pot trece pe la Nădlac pe DN7 şi Vărşand.

Circulaţia maşinilor mici sau a autocarelor nu este afectată.

Circulaţia camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost interzisă, prin Ungaria, în perioada 31 ocombrie ora 23.00 (ora României) – 1 noiembrie ora 23.00 (ora României). În acest interval, şoferii automarfarelor au staţionat în parcările special amenajate.

Citeşte şi Camioanele nu vor putea intra în Ungaria, marţi, pentru că este sărbătoare naţională. TIR-urile vor staţiona în parcări