Aglomeraţie pe drumul spre mare şi spre munte. Se circulă bară la bară pe DN1 şi pe Autostrada Soarelui

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, vineri, pe DN 1, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, din cauza aglomeraţiei. Şi pe drumul spre mare, circulaţia este extrem de îngreunată. Pe autostrada Soarelui se circulă bară la bară.

RomaniaTV.net
15 aug. 2014, 07:31
Aglomeraţie pe drumul spre mare şi spre munte. Se circulă bară la bară pe DN1 şi pe Autostrada Soarelui

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, vineri, în jurul orei14.00, traficul rutier pe DN1 Bucureşti – Braşov se desfăşoară cu dificultate din cauza numărului foarte mare de autovehicule care se îndreaptă către staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Traficul se desfăşoară cu viteză redusă în zonele Bărcăneşti, Comarnic, Sinaia şi Buşteni.

Citeşte şi: Accidente pe Autostrada Soarelui. Zece maşini, implicate în două CARAMBOLURI

De asemenea, traficul rutier este intens şi pe Autostrada Soarelui, iar pe anumite tronsoane se defăşoară în coloană, din cauza numărului mare de turişi care îşi vor petrece sfârşitul de săptămână pe litoral.

Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să evite să se angajeze în depăşiri. Reamintim prevederea legală conform căreia, atunci când prin manevra de depăşire se trece peste axa care separă sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire.

Poliţia Rutieră a luat măsuri pentru prevenirea accidentelor grave şi a blocajelor în trafic, asigurând prezenţa activă a agenţilor de circulaţie care vor acţiona inclusiv cu aparatele de supraveghere a traficului şi de măsurare a vitezei pe trosoanele cu risc crescut de producere a accidentelor. De asemenea, circulaţia rutieră va fi monitorizată şi din elicopter.