Aglomeraţie pe Valea Prahovei. Coloane de maşini între staţiuni în minivacanţa de 1 Decembrie

Românii au profitat de zilele libere din minivacanţa de 1 Decembrie şi au plecat cu mic cu mare la munte. Ninsorile din ultimele zi au atras mulţi turişti pasionaţi de sporturile de iarnă. Doar că de zile libere au parte foarte mulţi români, iar staţiunile de pe Valea Prahovei şi Braşov au fost principalele atracţii.

28 nov. 2021, 14:12
Aglomeraţie pe Valea Prahovei. Coloane de maşini între staţiuni în minivacanţa de 1 Decembrie

Aglomeraţie pe Valea Prahovei. Coloane de maşini s-au format duminică, în Comarnic, dar şi între staţiunile Buşteni şi Predeal.

Potrivit Centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române valorile de trafic s-au intensificat pe sensul de urcare către zona montană a DN 1 Ploieşti – Braşov şi se circulă în coloană pe raza localităţii Comarnic şi a staţiunii Buşteni. În condiţii de aglomeraţie se circulă şi pe celălalt sens între staţiunile Predeal şi Buşteni.

„Poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Pentru evitarea aglomeraţiei, poate fi folosită ruta alternativă: Ploieşti – Cheia – DN 1A – Braşov şi retur. Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, să manifeste răbdare şi respect pentru ceilalţi participanţi la trafic şi să adopte o conduită preventivă de condus”, a transmis Centrul Infotrafic.

Poliţiştii recomandă şoferilor ca înainte de a pleca în călătorie să se asigure că au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, dacă urmează să tranziteze zone unde sunt semnalate zăpadă, gheaţă sau depunere de polei.

Citeşte şi: Oana Roman a făcut o criză de nervi pe DN1 și s-a luat la ceartă cu polițiștii: „Nu sunteți în stare de nimic. Vă bateți joc de oameni”

Cinci zile libere pentru bugetari cu ocazia Zilei Naţionale a României

Guvernul a stabilit ca luni, 29 noiembrie, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, având în vedere că marţi, 30 noiembrie, şi miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare conform Codului Muncii.

Astfel, angajaţii de stat beneficiază de cinci zile libere în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie.

Citeşte şi: Minivacanţă pentru bugetari de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. Când se recuperează liberul din 29 noiembrie


loading...
Partenerii noștri