Agresorii ginerelui lui Ceauşescu au fost arestaţi pentru 30 de zile

Judecătoria sectorului 6 a emis joi mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru Ion Paul Sandu și Viorel Alexandru Chivu, suspectați că l-au bătut pe Mircea Oprean, fostul ginere al lui Ceaușescu, în timp ce se afla în incinta UPB - Facultatea de Transporturi.

06 iul. 2017, 14:27
Agresorii ginerelui lui Ceauşescu au fost arestaţi pentru 30 de zile

Polițiștii Capitalei au reținut miercuri două persoane, practicante de kickboxing, MMA și kempo, suspectate că l-au bătut pe Mircea Oprean.

Ion Paul Sandu a fost reținut pentru lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, iar Viorel Alexandru Chivu pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, complicitate la lovire sau alte violențe.

În această dimineață, polițiști din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 6, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în București și trei mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea liniștii publice„, informa DGPMB.

Cireşte şi Oprean, bătut că s-a amestecat într-un DIVORŢ CELEBRU. Cine sunt agresorii ginerelui lui Ceauşescu

Potrivit anchetatorilor, pe data de 18 mai, în jurul orelor 20,30, în timp ce se afla în incinta UPB — Facultatea de Transporturi, Mircea Oprean a fost lovit cu pumnii și picioarele de o persoană necunoscută de sex bărbătesc, care l-a amenințat cu un cuțit, în timp ce se afla în parcarea amenajată din spatele facultății. De asemenea, persoana vătămată a declarat că în momentul în care a încercat să se refugieze în autoturismul personal a constatat că unul dintre cauciucurile autoturismului a fost tăiat.

Oprean a declarat că îl bănuiește pe Viorel Chivu de o implicare în acest conflict pe fondul unor neînțelegeri mai vechi care au apărut între ei.

Conform polițiștilor, acțiunile violente ale celor doi împotriva lui Mircea Oprean au produs un puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât ele avut loc în incinta unei instituții publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât și de studenți.