Ai greşit numărul de înmatriculare la plata rovinietei? Soluţia pentru a corecta eroarea după primirea amenzii

Reprezentanții CNAIR îi avertizează pe şoferi să introducă cu atenţie datele de identificare ale autovehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modul în care ales că plătească - SMS, în punctele de distribuție, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile.

01 iun. 2022, 09:25
Ai greşit numărul de înmatriculare la plata rovinietei? Soluţia pentru a corecta eroarea după primirea amenzii

De la începutul anului 2022, au fost înregistrate peste 500 de solicitări de corectare a numărului de înmatriculare după plata rovinietei. Cele mai multe dintre astfel de solicitări au fost transmise după primirea unor procese-verbale de constatare a contravenției.

Chiar şi după constatarea greșelii, amenzile nu pot fi anulate de către CNAIR. Doar o instanță poate dispune anularea proceselor verbale de constatare a contravenției după ce şoferii formulează plângeri împotriva acestora.

Cele mai des întâlnite greşeli la plata rovinietei

– inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: _89_ în loc de __98___);

– un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: ___AFA în loc de ___APA);

Prin urmare, o atenție sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenției și, implicit, la o degrevare a instanțelor de judecată, spun reprezentanţii CNAIR.

Citeşte şi: Fata cea mare a lui Adrian Minune a făcut accident. Momente dramatice pentru Karmen: „Mi-am rupt mașina în două!”

Amendă uriaşă dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti în 2022

Pentru a trece podul de peste Dunăre de la Feteşti, şoferii trebuie să plătească o taxă de peaj. Cei care nu plătesc la timp riscă o amendă care este de 10 ori mai mare decât taxa de trecere. Pentru a nu pierde timp la cozile de la ghişeele de la Feteşti, mulţi conducători auto amână să plătească taxa de pod.

Orice şofer care nu a plătit taxa poate fi depistat cu ușurință, deoarece Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instalat camere de supraveghere în mai multe puncte de pe autostrada A2.

Dacă au uitat să plătească taxa de pod de la Feteşti, conducătorii auto au la dispoziţie posibilitatea să-şi aducă aminte până la ora 24 a zilei următoare trecerii pe pod.

Taxa de pod de la Feteşti este valabilă pe o perioadă de 12 luni, conform Antena3.

Taxa de pod de la Feteşti – variante de plată

Șoferii au posibilitatea de a achita taxa de pod de la Feteşti înainte, după trecere sau până la ora 24 a zilei următoare trecerii.

Pentru a plăti taxa aferentă trecerii pe pod de la Feteşti, pot trimite un SMS la numărul unic 7577, indiferent de rețea. SMS-ul trebuie să conțină numărul de înmatriculare și categoria vehiculului.

Autoturisme cu o greutate mai mică sau egală cu 3,5 tone, taxa de trecere pod Feteşti este de 13 lei, pentru microbuzele cu o greutate mai mică de 12 tone, taxa este de 47 de lei, în timp ce pentru autocare, taxa este 64 de lei.

Cât este amenda dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti

Amenda pentru neachitarea taxei de pod de la Feteşti creşte în funcţie de capacitatea autovehiculului.

De pildă, pentru autoturisme, o trecere pe podul de la Feteşti costă 13 lei, iar amenda în cazul neachitării acesteia este de minim 130 de lei, prin urmare, de 10 ori mai mare decât taxa de peaj.

Aşadar, în cazul autovehiculului care are între 9 şi 23 de locuri sau între 3,5 şi 12 tone, amenda este cuprinsă între 470 şi 940 de lei. În cazul autovehiculului care are mai mult de 23 de locuri sau mai mult de 12 tone, amenda este cuprinsă între 640 şi 1.280 de lei.

În cazul autovehiculului care are mai mult de 12 tone minim patru axe, amenda de pod de la Feteşti este cuprinsă între 910 şi 1.820 de lei.

Unde pot plăti amenda pentru taxa de pod de la Feteşti

În cazul conducătorilor auto care au uitat să achite taxa de pod de la Feteşti, aceştia au la dispoziţie mai multe variante pentru a scăpa de grijă.

Persoanele fizice pot achita amenda la administraţiile publice locale sau la alte instituţii publice abilitate să administreze aceste venituri ale bugetelor locale. De asemenea, şoferii mai pot achita amenda şi pe ghiseul.ro.

Citeşte şi: Băutura – minune care te vindecă de numeroase boli grave. Ai nevoie de doar două ingrediente, iată cum se prepară