Ai grijă pe ce dai CLICK: O nouă înșelătorie circulă pe Facebook FOTO

Facebook este în prezent gazda unei noi înşelătorii, sub forma unei postări intitulate: "Uită-te la ce poartă fata asta pe plajă, în fața a mii de oameni", însoțită de imaginea unei tinere îmbrăcate extrem de sumar.

27 ian. 2014, 17:59

Clipul spam se răspândește cu repeziciune pe rețeaua de socializare Facebook, zeci de mii de oameni fiind deja păcăliți după ce au dat click pe un link care conține o poză cu o tânără atrăgătoare îmbrăcată sumar, potrivit Metro.co.uk.

Citeşte şi FACEBOOK plăteşte o RECOMPENSĂ RECORD unui hacker

Titlul postării este „Look what this girl is wearing at the beach in front of thousands of people”, (Uită-te la ce poartă fata asta pe plajă, în fața a mii de oameni), iar cei care dau click pe el sunt purtați spre o pagină de Facebook care ar trebui să conțină un film.

Cu toate acestea, atât pagina de Facebook cât și clipul sunt false. Imediat ce utilizatorii dau click pe postarea respectivă, ea este publicată automat pe wall-urile lor și ajunge în news feed-urile prietenilor, răspundindu-se rapid.

Citeşte şi FACEBOOK, predicţie ŞOCANTĂ: Cu 80% mai puţini utilizatori, în scurt timp

Scopul înșelătoriei pare să fie păcălirea utilizatorilor de Facebook de a duce trafic web către alte site-uri. Cu toate că Facebook a închis site-ul spam de aproape doi ani, virusul este în continuare activ printre utilizatori.