FACEBOOK plăteşte o RECOMPENSĂ RECORD unui hacker

FACEBOOK oferă frecvent recompense celor care descoperă erori în codul de programare al site-ului. Însă FACEBOOK a plătit recent o sumă neaşteptat de ridicată unui hacker care a raportat o vulnerabilitate majoră a reţelei de socializare. 

RomaniaTV.net
23 ian. 2014, 18:21
FACEBOOK plăteşte o RECOMPENSĂ RECORD unui hacker

FACEBOOK a plătit suma record de 33.500 dolari unui hacker care a descoperit o vulnerabilitate majoră a site-ului. Mai exact, hackerul a folosit un truc informatic şi a reuşit să obţină acces la date de importanţă crucială pentru reţeaua de socializare, cum ar fi parolele administratorilor şi alte date de Facebook Login, potrivit itnews.com.au.

„Mi-am dat seama că am găsit cheile regatului. Puteam citi orice fişier şi stabili orice conexiune la reţea”, povesteşte Reginaldo Silva, cel care a descoperit eroarea. Silva a raportat problema la Facebook, iar compania a remediat problema foarte repede şi i-a oferit o recompensă hackerului. „Am plătit atât de mult din cauza severităţii problemei. Ca întotdeauna, recompensăm eforturile celor care fac ceea ce trebuie şi raportează problemele”, a declarat un reprezentant Facebook.

FACEBOOK este cea mai populară reţea de socializare din lume, cu peste un miliard de utilizatori. Deşi reţeaua pare din ce în ce mai populară, doi cercetători de la Princeton au dat publcităţii recent un studiu în care prognozează ca Facebook va fi istorie până în 2017.