Ai insomnie? Greşeli care te pot ţine treaz toată noaptea

Decât să stai ore întregi numărând oiţe şi încercând să adormi, preia controlul somnului tău învăţând care sunt greşelile de evitat pentru a scăpa de insomnie şi a te odihni cum trebuie. Sunt multe lucruri despre care crezi că te ajută, dar de fapt ele lucrează împotriva ta şi mai rău de obosesc.

RomaniaTV.net
04 dec. 2012, 21:52
Ai insomnie? Greşeli care te pot ţine treaz toată noaptea

Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmaţi ca să nu fiţi afectaţi de insomnie.

Nu lua pastile împotriva insomniei înainte să încerci o metodă naturală

Somnul este ceva care ar trebui să vină în mod natural şi nu indus de chimicale. Somniferele au efecte adverse negative ce includ dependenţa psihică şi fizică, somnolenţa în timpul zilei, etc. Şi când te opreşti din administrarea acestor sedative, vei avea insomnie câteva zile bune, ceea ce te va face să te apuci din nou de luat pastile. Studiile arată că terapia este o soluţie mai bună, care nu va avea aceste efecte secundare neplăcute.

Nu te băga mai devreme în pat cu speranţa că până la urmă vei adormi la ora dorită. Îţi vei prelungi insomnia

Este greşit, deoarece cu cât mai mult timp petreci în pat seară de seară fără să dormi, cu atât mai mult îl vei asocia cu starea de alertă şi nu cu cea de relaxare şi odihnă. Îţi vei obişnui greşit corpul să creadă că trebuie să fie treaz cât stă în pat. Este foarte important să te bagi în pat numai când îţi este somn. Petrecând mai puţin timp în pat, nu vei mai fi frustrat că nu poţi să adormi şi vei asocia patul cu sentimente mai pozitive.

Citește mai mult pe sfatulparintilor.ro

Vezi și Alimentele care ne asigură un somn liniştit şi odihnitor