Ai mânca dulciuri întruna? Poate fi semnul unei imunităţi slăbite

Nu doar răcelile sau infecțiile recurente pot indica o imunitate șubredă. Modificările greutății corporale bruște și anumite pofte culinare se numără și ele printre simptomele unei capacități reduse de apărare în fața agenților patogeni.

RomaniaTV.net
06 feb. 2018, 09:14
Ai mânca dulciuri întruna? Poate fi semnul unei imunităţi slăbite

Te-ai îngrășat în mod inexplicabil

O creștere în greutate îți poate afecta activitatea inimii, creierului și altor organe, dar îți slăbește și imunitatea. Cei care răcesc mai des au în comun kilograme acumulate în exces și un index de masă corporală peste 40, care conduce la apariția unui dezechilibru hormonal. În plus, îngrășarea poate favoriza inflamații și infecții cărora sistemul imunitar le face față cu greu.

Ai un apetit crescut pentru dulciuri

Mănânci prea multe dulciuri? E posibil să te îngrași peste măsură și să devii mai sensibilă la îmbolnăviri. Chiar și 100 de grame de zahăr pe zi inhibă pe o perioadă de 5-6 ore activitatea globulelor albe din sânge, numite și leucocite, împiedicându-le să atace bacteriile care pătrund în organism.

Citeşte şi Ce boli grave ţi se citesc în ochi. Fii atentă la aceste semne

Uscăciunea nazală

Chiar dacă te deranjează, scurgerile nazale indică faptul că sistemul tău imunitar acționează și se luptă cu bacterii sau virusuri. Dacă îți simți nasul uscat mai des e posibil ca unele bacterii să poată pătrundă în corp mai ușor.

Pont

Ai persoane răcite în jurul tău și te temi să nu te îmbolnăvești? Folosește o soluție salină cu care să-ți cureți nasul o dată pe zi.

Te stresezi din orice

Dacă ești tot timpul în alertă, te stresezi și-ți faci griji ai un risc mai mare să te îmbolnăvești. Stresul îți slăbește imunitatea, mai ales dacă starea negativă se prelungește. În plus, dacă ești gripat și traversezi o perioadă presantă, e posibil ca boala să se agraveze sau să te însănătoșești mai greu.

Citeşte şi Semne că nivelul stresului este foarte ridicat. Cum combaţi atacurile de panică şi insomnia

Bei puține lichide

Pentru a elimina toxinele, corpul are nevoie de un plus de lichide. De aceea, este indicat să bei mai multe ceaiuri și să mănânci supe calde când ai o răceală sau gripă. Ai nevoie de mai multă apă dacă observi că:

– mergi mai rar la toaletă,
– urina este mai închisă la culoare,
– ai pielea mai uscată,
– ești obosit, deși ai dormi îndeajuns,
– ți-e foame, chiar dacă abia ai mâncat.

Află care sunt cele mai bune fructe pentru imunitate AICI.